Helyi közélet

2019.01.05. 15:52

A szeretet hídjait építik

Fehérgyarmat - Sokat jelentenek a jószolgálati cselekedetek a fiataloknak.

Fehérgyarmat - Sokat jelentenek a jószolgálati cselekedetek a fiataloknak.

– A református egyház lelkésze, Némedi Gusztáv és a református presbitérium tagjai, jószolgálati cselekedeteikkel képesek voltak hidat építeni intézményünk fogyatékkal élő fiataljai és az egészséges, teljes életet élők között – újságolta Karácsony Zsoltné, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fehérgyarmati Fogyatékosok Nappali Intézményének vezetője.

Közös programok

– Az első találkozáskor közös énekléssel, együtt zenéléssel érintették meg a fogyatékos fiatalok lelkét. A következő alkalommal megszervezték, hogy a városi sportcsarnokban együtt sportoljanak, focizzanak a fogyatékkal élő fiataljainkkal. Sokan közülük először jártak ilyen létesítményben, és elámultak a helyszín nagyságán. Óriási lelkesedéssel fogadták, hogy ők lesznek a főszereplők, és nem csak nézőként vehetnek részt az eseményen – mondta el Karácsony Zsoltné.

A gyerekek nagyon komolyan vették a feladatot, közös csatakiáltással kezdték a mérkőzést, amely egy órán keresztül elfeledtette velük azokat a hátrányokat, amelyekkel a mindennapokban meg kell küzdeniük. Kapusként, csatárként, hátvédként teljes elszántsággal küzdöttek. Természetesen nem az eredmény volt a legfontosabb számukra, hanem a játék és a közösen eltöltött percek. Szeretetet adtak és kaptak a játékos program alkalmával.

– A szeretet hídjai épültek fel a fogyatékos fiataljaink, a református egyház lelkésze, valamint a lelkes presbiterek és az önkéntesek között – mondta el az intézményvezető.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában