Helyi közélet

2019.03.12. 08:31

A korom izzott egy családi ház kéményében Nagyecseden - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2019. március 11-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2019. március 11-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.A korom izzott egy családi ház kéményében Nagyecseden hétfőn. A tűzesethez a mátészalkai hivatásos és a nagyecsedi önkéntes tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámokkal az izzó részeket eltávolították.

Gávavencsellőn ezer, Nyíregyházán húsz, Nyírteleknél tíz négyzetméteren a száraz fű, az avar, Petneháza és Laskod között a nádas égett két hektáron foltokban hétfőn. A beavatkozók több vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Teljes terjedelmében égett egy százhúz négyzetméteres, nádfedeles lakóház és a mellette lévő melléképület hétfő délután Apagyon az Ady Endre utcában. A tűzesethez a nyíregyházi és a baktalórátnházi hivatásos tűzoltók mellett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is vonult.  A tűzben egy 11,5 kg-os gázpalack felrobbant, másik hármat a tűzoltók hoztak ki a melléképületből, majd visszahűtötték környezeti hőmérsékletre azokat. A beavatkozók több oldalról, összesen négy vízsugárral határolták körül a tüzet és oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik