Helyi közélet

2019.04.11. 10:29

Tüskevár: ponty, amur, kárász akadt a horogra

Nyíregyháza - Szezonnyitó horgászversenyt rendeztek vasárnap a tüskevári tónál.

Nyíregyháza - Szezonnyitó horgászversenyt rendeztek vasárnap a tüskevári tónál.Akadt horogra ponty, kárász, amur. A 44 résztvevő horgász között volt Harmati József is, aki míg kapásra várakozott, készségesen nyilatkozott lapunknak.

– Szerviztechnikusként dolgozom, sokat utazom, amikor azonban tehetem, amikor van egy kis szabadidőm, ki szoktam ide jönni horgászni. A békés halakra szeretek horgászni, a kedvenc módszerem a feederezés. A Tüskevárban fogott legnagyobb halam 4-5 kilogrammos ponty volt – mesélte Harmati József. – Olykor elmegyek Verba-tanyára is. Most fokhagymás kukoricát kínáltam fel csaliként a halaknak, de eddig csak egy húzásom volt. Erre a helyre sorsolással jutottam. Van itt 3-4 bejáratot helyem is, de ez az északi partszakasz nem tartozik közéjük. Szoktam figyelni a szolunáris naptárt, s ha jók a fogási esélyek, akkor megpróbálok kijönni. Igaz, a múltkor akkor is kijöttem, amikor a szolunáris tábla rossz esélyeket mutatott, nem is fogtam semmit. Igaz, van olyan horgász ismerősöm, aki alig várja a rossz időjárást, ő arra esküszik, olyankor fogja a nagy halakat. Én inkább tavakra járok horgászni, mert a Tiszát és a Keleti-főcsatornát nem ismerem annyira.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában