A terep nem könnyű, de jó a hangulat

2019.06.04. 17:53

Jó ütemben haladnak Csíksomlyó felé a gyalogos zarándokok

Nagy Jánostól és kis csapatától Kolozsvár közelében „búcsúztunk el” nemrégiben megjelent cikkünkben, melyben arról olvashattak, hogy a szakolyi férfi Albertirsán élő sógorával, Hegyes Ferenccel és annak fiával, Zoltánnal május 20-án gyalog vágott neki a Máriapócstól Csíksomlyóig vezető útnak.

Úgy számolták, tizenkilenc nap elegendő ahhoz, hogy az apostolok lován megérkezzenek a pénteken kezdődő búcsúba. Hétfőn ismét sikerült elérnünk Jánost, akitől megtudtuk: útjuk során csatlakoztak egy Máriapócsról indult, szintén gyalogos zarándokcsoporthoz. Az elmúlt napokban jó ütemben haladtak, mert nem kell cipelniük több tíz kilós csomagjaikat és sátraikat, ami nagyban megkönnyíti és meggyorsítja a gyaloglást.

 

– Bár a terep nem lett könnyebb, hiszen sokszor bokáig érő sárban vergődünk, megáradt patakokat kerülünk meg, mert az esőzések miatt annyira felduzzadt a vizük, hogy életveszélyes lenne átgázolni rajtuk, mégis jó a hangulat, jól érezzük magukat, támogató emberek között vagyunk. Utunk tizenötödik napján itt vagyunk Sóváradon, ahol Mária-útvonalas tábla hirdeti, hogy 99,5 kilométerre vagyunk Csíksomlyótól – osztotta meg lapunkkal a jó hírt a szakolyi férfi.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában