Vásárosnamény

2019.07.08. 10:19

Építettek és mentettek is

A kétnapos gyakorlat után újra megszerezte a minősítését a Nyír Mentőcsoport.

A minősítést ötévente kell megújítani | Fotó: Nyír Mentőcsoport

Pénteken a mentőcsapat riasztásával kezdődött el a Nyír Mentőcsoport nemzeti minősítőgyakorlata Vásárosnaményban. A két napon át tartó gyakorlatot Szarka Zsolt tű. alezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Veszélyhelyzet-kezelési Főosztály főosztályvezető-helyettese minősítette.

Vészhelyzet Kárpátalján

A feltételezett vészhelyzet szerint a Kárpátalján a lehullott csapadék mértéke három nap alatt elérte a két-három havi mennyiséget, emiatt árhullám érkezésére kell felkészülni. A gyakorlatnak több célja volt: egyrészt a természeti és civilizációs katasztrófák megelőzése, a polgári védelmi feladatok végrehajtása, másrészt a Nyír Mentőcsoport minősítése. A gyakorlatot Gyenge László tű. alezredes, a Szabolcs megyei katasztrófavédelmi igazgatóság polgári védelmi főfelügyelője irányította.

A minősítést ötévente kell megújítani | Fotó: Nyír Mentőcsoport

A gyakorlat első napján a mozgósított csapat kiépítette a tábort, folyamatos figyelőszolgálatot tartott fent, emellett vízi mentési feladatokat hajtott végre. A második napon buzgárelfogó medencét és nyúlgátat építettek, bordás megtámasztást, valamint szivattyúzási és vízi mentési feladatokat végeztek. A mentőcsapat – több mint ötvenen vettek részt a minősítés megszerzéséhez szükséges feladatok megoldásában – végül az alapvető vízkárelhárítási tevékenység, valamint az árvízi és vízi mentési képesség minősítését is újra megszerezte – tájékoztatta lapunkat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában