peca

2019.07.20. 10:14

Népes mezőny a viadalon

A fenekezős kategóriában indulók különösen nagy csatát vívtak egy-egy keszeg vagy kárász megfogásáért.

Bár nem most volt a megyei évadnyitó verseny, azonban a résztvevőknek miden bizonnyal kellemes emlék lesz felidézni az akkori pillanatokat, akik pedig még soha nem indultak versenyen, talán kedvet kapnak, hogy ilyen formában is megmérettessék magukat.

Kárászok és keszegek

A megyei évadnyitó horgászversenyt a kocsordi Kirva-lapos horgásztavon rendezték meg. A korábbi évekhez képest népes mezőny vágott neki e nemes viadalnak. A régen látott ismerősök üdvözlése, a megnyitó és a sorsolás után mindenki elfoglalta a rajthelyét. A szervezők a felnőttkategóriában két szektorra osztották a pályát az esélyek kiegyenlítése érdekében.

A napfényes, de kissé hűvös idő és a frissen betelepített keszegek igencsak felborították a kocsordi pályán megszokott taktikákat. Akik már kifejezetten készültek, vagy időben felismerték a bandákban járó keszegek horogra csalásának titkát, azok szép eredményeket értek el szektorukban.

Az idei versenyen a pontyok nem igazán tudták befolyásolni a végeredményt, a nagyobb kárászokból viszont szép fogásokat lehetett elérni. A fenekezős kategóriában indulók különösen nagy csatát vívtak egy-egy keszeg vagy kárász megfogásáért. A mérlegelés előtt a napi fogásokat nézve nehéz lett volna megtippelni a végeredményt.

Ebéd a verseny után

A szektorlapok összesítése után következett az eredményhirdetés, amelyen a díjakat Virág Imre, a Sporthorgász Egyesületek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közhasznú Szövetsége elnöke és Jakab János, a Kraszna Horgászegyesület elnöke adta át.

A kocsordi tó meglepte a horgászokat bőséges halállományával, így mindenki jól érezte magát, és szép fogásokat értek el a versenyzők az év első megyei versenyén. Természetesen a horgászversenyek elengedhetetlen kelléke, a babgulyás most sem maradhatott el.

KM


Az eredmények

U15: 1. Biró Attila (5990 g), 2. Jakab Dávid (2965 g), 3. Sajtos Vencel (1965 g). Nők: 1. Alvári Krisztina (1250 g), 2. Biró Beáta (1055 g), 3. Horváth Istvánné (170 g).

Felnőttek: 1. Vadon Roland (9170 g), 2. Bartha András (6340 g), 3. Sebők Zsolt (8555 g), 4. Sándor Zoltán (5190 g), 5. Vadon Dániel (7635 g).

Fenekezős: 1. Sveda Tamás (4700 g), 2. Simon Dániel (3275 g), 3. Katona Sándor (1790 g).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában