Nyíregyháza

2019.08.29. 20:42

Megszépült és megvilágosodott

A Nád utcán megépült új aszfaltút gördülékennyé teszi az áthaladást a Pazonyi és a Család utcák között.

Forrás: Fotók: Dodó Ferenc

– Aki korábban kisebb-nagyobb gyakorisággal járt itt, tapasztalhatta, milyen rossz út- és látási viszonyokkal kellett megküzdeniük a gyalogosoknak, kerékpárosoknak, autósoknak. A Nád utcán a korábbi földút helyén megépült a hiányzó aszfaltút, amely így már teljes hosszban összeköti a Pazonyi és Család utcákat – mondta el a 70 méteres szakasz átadásán csütörtökön Halkóné dr. Rudolf Éva.

Vizsgálják az egyirányúsítást

A városrész önkormányzati képviselője kitért arra is: a városvezetés nettó 11,5 millió forintot költött a beruházásra, a munkálatok magukban foglalták az útalapépítést, a meglévő aknafedlapok szintbe helyezését, szegélyek építését, a csapadékvíz-elvezetéshez szükséges létesítmények kiépítését és az aszfaltozást, amely során közel 68 tonna aszfaltot használtak fel.

– Ez a terület, amely immár közvilágítással is rendelkezik, s amely mellett korábban kutyafuttatót hoztunk létre, egy komplex fejlesztési koncepció része, az itt élők, az erre közlekedők életminőségét, komfortérzetét javítja. A megnövekedett forgalom miatt még inkább fontos a közlekedési szabályok, sebességhatárok betartása, különösen a lakó-pihenő övezetekben – tette hozzá Halkóné dr. Rudolf Éva, aki lapunk érdeklődésére, miszerint tervezik-e valamelyik környékbeli utca egyirányúsítását, elmondta: az Agyag utcát semmiképpen, de a Jég utca egyirányúvá tételére érkeztek lakossági kérések, ezért megvizsgálják ennek indokoltságát és lehetőségét.

Az idén 23 utcában épít új aszfaltutat a NyírVV Nonprofit Kft., összesen 6831 méter hosszban (Pihenő, Tenisz, Teke, Tagló, Aranykalász sor, Kengyel, Angyal, Kalapos, Kőműves, Nád, Naspolya köz, Rezeda köz, Jázmin köz, Simonyi — Varsó, Babér — Napsugár, Borostyán, Kulcsár, Mályva, Moha, Gálya, Meggyfa — Gálya összekötő, Füredi utca). Nyíregyháza területén így 289 km-re nő a szilárd burkolatú utak hossza.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában