Nyílt tanítási nap

2019.10.11. 12:19

Kitárják a kapujukat a zenészek, a színészek

Nyílt tanítási napra várja a nyolcadik osztályos diákokat és szüleiket, valamint a tanáraikat is október 14-én (hétfőn) és október 15-én (kedden) a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium zeneművészeti tagozata.

A gyakorlatos színész szak iránt érdeklődők számára mind a két napon 10 órától lesz intézményvezetői és tagozatvezetői tájékoztató a hangversenyteremben, majd bemutatóműsort tartanak a 9., 10. és 11. évfolyamon tanuló gyakorlatos színész szakos növendékek.

A klasszikus zenészek október 14-én 13 órától mutatkoznak be. Az intézmény működéséről, mindennapi életéről szól az iskola igazgatója és a tagozat vezetője a hangversenyteremben, ezt követően szolfézs-zeneelmélet bemutatóórát láthatnak az érdeklődők, továbbá bemutatkoznak a hangszeres szakok.

Lehetőség lesz egyéni főtárgyórák (pl. fuvola, klarinét, hegedű, zongora, kürt, tuba, trombita, gitár, magán­ének) látogatására és konzultációra is. A népzene iránt érdeklődő 8. osztályos diákokat október 15-én szintén 13 órára várják a hangversenyterembe.

Az intézményvezető és a munkaközösség-vezető tájékoztatója után lesz szolfézs-zeneelmélet bemutatóóra, bemutatkozik a néptanszak, majd egyéni főtárgyórákat (népi ének, népi bőgő, citera) tekinthetnek meg a vendégek.

KM

Ezek is érdekelhetik