Sajtótájékoztató

2019.10.03. 12:47

LMP-sajtótájékoztató: A klímaváltozás már jelen van

A környezetvédelem és az ökopolitika fontosságát, a fenntarthatóság jelentőségét emelte ki csütörtökön nyíregyházi sajtótájékoztatóján Makranczi István, a Lehet Más a Politika (LMP) megyei elnöke.

A tájékoztató apropóját az adta, hogy mint a napokban bejelentették, a megyei listán közösen induló Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Momentum együttműködését hivatalosan is támogatja az LMP és a Mindenki Magyarországa Mozgalom.

– Meglepő volt a számomra itt a megyében a környezetvédelem iránti érdektelenség, az ökopolitika iránti közömbösség. Azt hisszük, hogy milyen sok vizünk van, csakhogy a folyóink a szomszédos országokban erednek – mondta a korábban Miskolcon élt politikus. – Javasoljuk, hogy legyen egy környezetvédelmi biztos, a Tiszán érkező rengeteg műanyaghulladékot pedig már Tiszabecsnél be kellene fogni. A klímaváltozás már jelen van, ennek egyik nagy problémája a levegőszennyezés: a szálló por megfogása érdekében fasorokat kellene ültetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában