Speciális mentők

2020.04.21. 15:32

Mentőkutyák home office-ban – Django és Ikon (videó)

A KMSME kutató-mentő kutyái otthon tréningeznek, folyamatos gyakorlással őrzik csúcsformájukat és minden nap tanulnak is valami újat.

Tovai Ildikó és kutyái, Django és Dexter

Fotó: KMSME

Érdekes sorozatot indított facebook oldalán a Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület.

A szervezet kutyavezetői és mentőkutyái otthoni tréningjeiről tesznek közzé képeket és videókat. Az egyesület lenti fotóján látható belga juhász, Django, emelt szintű romkutató vizsgával rendelkezik.

Tovai Ildikó és kutyái, Django és Dexter
Fotó: KMSME

Mivel ebben a helyzetben a szokásos gyakorlások elmaradnak, nincs lehetőség arra, hogy a csapat tagjai együtt képezzék a kutyákat, és gyakorolják a feladatokat, ezért a négylábú kutató-mentők home office munkavégzésre váltottak.

Szőlőhegyen is remekül lehet gyakorolni a személykeresést
Fotó: KMSME

Természetesen éles helyzetben ugyanúgy indulnak bevetésre, csapatként, az otthoni gyakorlásnak köszönhetően teljes mértékben felkészülten.

A következő videón Dr. Papp István az egyesület egyik orvosa és képzés alatt álló 3 éves erdélyi kopója, Ikon látható, a rövid videóban a IRO mentőkutya vizsga egyik feladatát gyakorolják

Ikon a Mantrailing Akadémia A/1 vizsgájával rendelkezik. A csapat tagjai igyekeznek a kutyák munkakedvét megőrizni, minden nap feladatokkal ellátni őket, illetve a különböző gyakorlásokkal, kreatív játékokkal „lefárasztani” az ebek agyát, akik így jobban viselik a lelassult mindennapi tempót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában