Nyíregyháza

2020.07.10. 08:03

Kiváló pedagógus volt, értett a fiatalok nyelvén

Dr. Huba Endréné Elvira néni legendás nyomot hagyott az iskolában, mindenki tisztelte, szerette.

Július 3-án délelőtt kísérték utolsó útjára szerettei, ismerősei, volt kollégái és tanítványai dr. Huba Endrénét, a NYSZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnáziuma egykori pedagógusát, aki 97 éves korában hunyt el.

Elvira nénire így emlékezett egy volt tanítványa, dr. Fazekas Sándor: „Fájdalommal értesültünk arról, hogy ismét elment közülünk valaki, akit nagyon sokan ismertek és szerettek. Mindenki Elvira nénije, dr. Huba Endréné tanárnő hagyott most itt bennünket.

A Széchenyi István közgazdasági középiskola tanáraként generációkat tanított, nevelt. Szakmai felkészültsége mellett jó pedagógiai érzékkel rendelkezett, értett a fiatalok nyelvén. Kivételesen emberséges, megnyerő modorával, emberi magatartásával és a diákok szeretetével kivívta tanártársai és tanítványai szeretetét, tiszteletét.

Aktív korában és nyugdíjasként is mindig nyitottsággal, érdeklődéssel figyelte az iskola és a végzett diákok sorsát, örült a sikereiknek. Hivatását örömmel, magas szakmai tudással végezte, szeretett tanítani, nevelni, részesévé válni tanítványai további sorsának.

Egy legenda volt az iskolában, akit mindig, mindenki szeretettel és tisztelettel emlegetett. Amilyen szerényen élt, olyan csendesen ment el azzal a nyugalommal, hogy elvégezte a dolgát itt, a földön. Megnyugvással, jogosan várja példaértékű élete jutalmát, a lélek örök boldogságát.

Nyugodjon békében, Vica néni!”

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában