virágok közt

2020.08.27. 14:30

Nyitott szemmel a virágok közt

Sokan jelentkeztek a megmérettetésre, a beérkezett fotókat szakmai zsűri és a közönség is értékelte.

Forrás: nyírvv

Stílusosan a Hősök tere színes növényei között díjazták a Virágos Város nevű pályázat nyerteseit szerdán: a NyírVV olyan amatőr fotósok felvételeit várta, melyek megmutatják, hogy a szabolcsi megyeszékhely zöldfelületeit milyen színpompássá varázsolják a virágágyások.

Szeretik a belvárost

A beküldött alkotásokat szakmai zsűri értékelte: Sipeki Péter, lapunk fotóriportere, illetve Kohut Árpád választotta ki az első három helyezettet. A pályamunkákból a közönség is megszavazhatta a kedvencét, hiszen külön díjazták azt az alkotást, amelyre a legtöbb voks érkezett a NyírVV Facebook-oldalán.

– Szerencsére sokakat megmozgatott ez a felhívás, még úgy is, hogy idén nem ez volt az első hasonló kezdeményezés, hiszen nem is olyan rég a Bujtos szépségeiről hirdettek fotópályázatot – mondta el Sipeki Péter.

– Látszik, hogy Nyíregyházán nagyon sokan szeretnek fotózni, nyitott szemmel járnak, és észreveszik a város szépségeit.

Az első díjat és a közönségszavazás különdíját Gergelyné Pivarnyik Rita nyerte, a második helyen Gergely Tibor végzett, míg a harmadiknak járó elismerést Bodnár Mária vehette át.

– Szeretnénk bevonni a lakosságot a NyírVV munkájába, hogy élhetőbbé és még szebbé tegyük ezt a várost. Nagyon sok akciót indítottunk, hogy Nyíregyháza lakossága közvetlenül is részt vegyen a saját környezetének a szebbé tételében és a közérzetének a javításában – fogalmazott a díját­adón Petró Árpád, a NyírVV ügyvezetője.

A nyertes munkákat, illetve a Virágos Város pályázatra érkezett többi felvételt a NyírVV közösségi oldalán nézhetik meg az érdeklődők.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában