Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.01.19. 14:51

Megtaláltuk a legszebb megyei karácsonyfát

A legtöbb szavazat Rajtik Mihályné fájára érkezett.

KM

A nyertes karácsonyfa | Fotó: Rajtik Mihályné archívuma

Talán kevesen tudják, hogy a hazai karácsonyfa-állítás hagyományai közel kétszáz éves múltra tekintenek vissza: báró Podmaniczky Frigyes emlékirataiban olvasható, hogy az egyik osztrák nagynénje 1825-ben karácsonyfát állított hazánkban.

Utalvány a nyereményük

Az ünnep díszéhez kötődött a tavaly év végén meghirdetett játékunk is, amelyben Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legszebb karácsonyfáját kerestük. Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan a felhívás ezúttal is megmozgatta olvasóinkat, a pályázatra huszonkilenc nevezés érkezett. A fákat nézegetve bebizonyosodott, hogy ha karácsonyfa-díszítésről van szó, akkor is érvényes az „ahány ház, annyi szokás” elv: a beküldött képek szárnyaló fantáziáról és kreativitásról árulkodtak, a fák között voltak visszafogottan elegánsak, hagyományosak, de modernebbek, extrémebbek is.

A fotókra január 17-én délig lehetett szavazni, a voksokat tegnap összesítettük. Ezek szerint a legtöbb szavazat Rajtik Mihályné karácsonyfájára érkezett, az ő nyereménye egy harmincezer forint értékű Edenred utalvány. A voksolók közt is sorsoltunk, a szavazói nyertes pedig Gyirán Mónika lett, ő egy tizenötezer forint értékű utalvánnyal gazdagodott. A nyerteseket telefonon és e-mailben értesítjük a nyeremény átvételéről.

A nyertes karácsonyfa | Fotó: Rajtik Mihályné archívuma

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában