új utakon

2021.01.06. 14:36

Zöld utat kapott a városi útfejlesztés

Az ötmilliárd forintos kormánytámogatásból több ütemben újulnak meg Nyíregyháza bizonyos útjai.

km

20201201 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Elkezdtek a Kishegyesi úti vasuti átjárónál az aszfaltozást.

Forrás: Kiss Annamarie

Fotó: KISS ANNAMARIE

Napokon belül új banner jelenik meg a városi webportálon (nyiregyhaza.hu), ahol az aszfaltozást igénylő lakóközösségek juthatnak információkhoz. A lakosoktól azt kérik, hogy az ominózus utcáknak legyen egy, a lakók bizalmát élvező szószólója, akivel lehet kommunikálni a részletekről. A megyeszékhely önkormányzata az elmúlt év végén az útfejlesztéseihez ötmilliárd forint támogatást kapott, több ütemben szeretnék felhasználni az összeget.

Együttműködő lakosok

Dr. Kovács Ferenc polgármester bejelentette, hogy az első fázisban tizenöt utca útépítésének közbeszerzési eljárása kezdődött el, ez kilenc városrészt ölel fel.

Összesen mintegy hat kilométer föld­útból válhat aszfaltos lakóút megközelítőleg 1,2 milliárd forintból.

Ezek a következők: Gerely utca, Íjász utca, Vitorlás utca + 24221. hrsz., Búvár utca I.-II., Horgony utca I.-II., Árboc utca, Hegedű utca – Tallér köz, Hatház utca, Szamóca utca, Thököly utca – Törzs utca összekötő, Hadobás utca (a Kemecsei úttól északra), Szamos utca, Ereszalja utca, Szarka utca, Hajlás–Főzde–Fenyő utca. Az első ütemben szereplő utcák építésének feltételei adottak, a lakossági együttműködésnek köszönhetően az útépítéshez szükséges területek szinte teljes mértékben rendelkezésre állnak.

Vizsgálják az igényeket

– Dicséretes azoknak az ingatlantulajdonosoknak, lakóközösségeknek az eddigi összefogása, akik együttműködve a várossal, az útépítéshez szükséges, szabályozással érintett területet térítésmentesen adták át az önkormányzatnak, biztosítva ezzel az útépítéshez, közműáthelyezésekhez szükséges területeket. Több mint 100 út kapott aszfaltot 2013 óta a városban – mondta dr. Kovács Ferenc. Hozzátette: – A célunk az, hogy a lakókkal összefogva tudjuk folytatni Nyíregyháza úthálózatának fejlesztését, hogy tovább csökkenjen városunkban a földutak száma. Az önkormányzat vizsgálja a már beérkezett igényeket, amelyekből a következő projektcsomag összeállhat.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában