Jegyzet

2021.05.05. 17:30

Hobbi és szenvedély

Miklós István

Egy asztalosműhelybe belépve azonnal megragadja az embert az az utánozhatatlan illat, amit a megmunkálandó fa és a földön heverő forgács áraszt magából. Egyesekből semmilyen reakciót nem vált ki, de a műfaj kedvelőit elönti az a bizonyos „megérkeztem” érzés.

Bámulatos, mit ki nem hoznak az ügyes kezű mesterek ebből a természetes anyagból, az alkotásoknak szinte csak a fantázia, na meg az egyéni képességek szabhatnak határt. Persze nem muszáj az asztalosmesterséget a legek magaslatain végezni: ma már az interneten több olyan fórum is van, ahol a szakavatottak szárnyaik alá veszik az elhivatott hobbiasztalosokat.

Ötleteket gyűjthetünk, elsajátíthatjuk a különféle praktikákat, melyek sok gyakorlással egyre szebb formában tükröződnek vissza az elkészült munkadarabban. A pandémia is rávilágított arra, mennyi energiát adhat a szürke hétköznapokon egy jól megválasztott hobbi, különösen akkor, ha a külvilág gondjaitól elzárva, saját műhelyünk nyugalmában hódolhatunk a szenvedélyünknek.

Tanulással, kudarcokkal és sikerélményekkel kikövezett az út, melyen végighaladva hobbiasztalos válik az újságíróból, és az első virágtartótól eljut a saját készítésű kanapéig. Mindez azonban megéri a fáradságot, hiszen a pandémiának vége lesz egyszer, de a szenvedély megmarad.

https://szon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/minden-megbizas-egy-izgalmas-kihivas-5035432/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában