Egészség

2022.05.10. 11:30

Közösségi futás - mindenkit várnak (fotók, videó)

A Mozaik Med Futóközösség mindenkit vár ingyenes közösségi futásaira.

Fotó: Mate Janos

Nyíregyházán és Debrecenben szervezik Mozaik Med közösségi futásokat, melyek heti rendszerességgel tartanak. Ingyenes futási lehetőséget jelent ez mindenki számára, edzői koordinálással, orvosi felügyelettel. Heti szinten azóta is mintegy 100 ember fut, több csoportban, erőnléttől függően.

A Mozaik Med Futóközösséget két orvos hozta létre futóedzők segítségével 2018-ban.  Dr. Bana Richárd és Dr. Illésy Lóránt még az egyetemen ismerték meg egymást, mindkettőjük életét gyermekkoruk óta végigkísérte a sport. 

Orvosként, családapaként mindketten azt vallják, hogy az egészség megőrzése, az egészséges életmód kialakítása a legfontosabb. Úgy gondolják, ennek kommunikálása és koordinálása pedig legalább annyira hozzátartozik az orvosi hivatáshoz, mint a gyógyítás. 

A rendszeres eseményeken az augusztusban esedékes II. Nyíregyházi Futófesztiválra is készülnek, illetve népszerűsítik az eseményt. 

 

Videónkat YouTube csatornánkon is megtekintheti!

 

Címkék#futás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában