Nyíregyháza

2022.06.22. 16:49

A sóstói szökőkút beváltotta a hozzá fűzött reményeket

Új parkolókat hoztak létre, örökzöldeket, cserjéket ültettek és öntözőrendszert is telepítettek.

KM

Fotó: Dodó Ferenc

– A sóstói szökőkút rövid idő alatt népszerű lett: nagyon sok nyíregyházi biciklizik ki délutánonként, esténként, hogy sétáljon, fagyizzon és élvezze a hang- és fényjátékot, ahogy a hozzánk érkező turisták is felkeresik – ezt mondta a helyszínen tartott szerdai sajtótájékoztatón dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere, aki arról is beszélt, hogy Sóstógyfürdő 2010 óta a turisztikai fejlesztések kiemelt helyszíne.

Nem győztek videózni

– A Nyíregyházára érkezők szinte kivétel nélkül elmennek az állatparkba, a múzeumfaluba, a fürdőkbe, ezek fejlesztése mellett pedig mindig fontosnak tartottuk a közterületek rendbentartását, megújítását is. A tó körül elkészült a rekortán, sétányokat alakítottunk ki, rendbe tettük a kis szigetet, és miután egyre több turista érkezett a városba, felmerült a kérdés: milyen látnivalót tudunk nekik nyújtani esténként, amikor bezár a fürdő vagy az állatpark. Ekkor jött a szökőkút ötlete, az egyedi, hang- és fényeffektekkel gazdagított attrakció pedig beváltotta a hozzá fűzött reményeket – mondta a polgármester és hozzátette: a napokban a városban járt dél-koreai delegáció tagjai nem győzték videózni a szökőkutat, annyira tetszett nekik.

Jól alakulnak a számok

Az 1,4 milliárd forintos projekt keretében a szökőkút megépítése mellett új parkolókat hoztak létre, három nyilvános wc-t alakítottak ki, fákat, örökzöldeket, cserjéket ültettek, öntözőhálózatot telepítettek, a tófürdő bejárata és a székelykapu előtt már meglévő szökőkutat pedig csobogóval kötötték össze – sorolta fel a fejlesztés elemeit dr. Kovács Ferenc, aki a turisztikai szektor helyzetéről is beszélt.

– A pandémia alatt a vendégéjszakák száma nálunk feleannyira csökkent, mint az országos átlag, és az idei adatok is nagyon jól alakulnak. A covid után megnőtt az utazási kedv, ám a háború miatt egy kicsit visszaesett a repülős utak száma, így a családok nagy része autós nyaralást tervez. Ennek Nyíregyháza lehet az egyik nyertese, hiszen a környező országokból útnak indulók számára a városunk ideális célpont – tette hozzá a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában