Kisléta

2023.01.06. 15:18

Meglepetés érkezett Kislétára

Minden évben gondolnak rájuk, a kicsiket gyereknapon is megajándékozzák.

K. O.

A Magyar Művészeti Egyesület részéről Sipeki Péter (balra) adta át az ajándékokat az intézményvezetőnek, és dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő sem érkezett üres kézzel

Fotó: Bakos Zsolt

Mint arról korábban beszámoltunk ajándékosztással kezdte az új évet a Határtalanul Segítség Alapítvány és a Magyar Művészeti Egyesület.

Sál, sapka, édesség

A cipősdobozokat Nyíregyházán a Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény Családok Átmeneti Otthonába, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei „Harmónia” Egyesített Szociális Intézmény Kislétai Ápoló- Gondozó Otthonába juttatták el a napokban. A kislétai bentlakásos intézményben összesen 188 ellátottról gondoskodnak, köztük 28 kiskorúnak nyújtott át ajándékokat a szervezet, valamint dr. Simon Miklós a térség országgyűlési képviselője.

A fogyatékkal élőket segítő intézmény megköszönte a figyelmességet, s ahogyan azt Goda Sarolta intézményvezetőtől megtudtuk, a gyerekek nagyon örültek a meglepetésnek. A svájci cipősdoboz külföldi felajánlók adományait rejtette.

- Sál, sapka, ruhák, édességek, apró ajándékok, fogkefe, fogrém volt a dobozokban. Köszönjük, hogy gondoltak ránk. Karácsony előtt minden évben kapunk adományokat,  s az esztendő másik ilyen napja a gyereknap, amikor a fókuszba kerülnek a fogyatékkal élő gyerekek is. Nem panaszkodunk, egy nagyon szép környezetben élnek ellátottjaink. Egy tájvédelmi parkhoz tartozó terület veszi körül azt a kúriát, ahol a telephelyünk található. Az épületegységeink rendben vannak, bár az energetikai felújítás a régi épületekre tudjuk, hogy ráfér. A lakóotthon kívül foglalkoztató házunk is működik, és van egy külön mosodánk.

– Ami a szívügyünk, hogy támogatót szerezzünk az udvar felújítására, egy modern játszótér kialakítására, a gyerekek régóta vágynak erre - mondta az intézményvezető, aki reméli, találnak is rá szponzort a közeljövőben.

Az intézményvezető elmondta,  s hétköznapokban a saját dolgozóik is segítik a gondjaikra bízottakat. Ruhákat, cipőket hoznak nekik, rendszeresen szerveznek gyűjtéseket számukra. 
KM

Címkék#Kisléta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában