Fehérgyarmat

2023.01.04. 20:00

Veterán autócsodákat restaurál

Címkék#old timer

Louis de Funés filmjeiben is lehet látni olyan kocsit, ami a fehérgyarmati műhelyben pihen.

"Most people spend more time and energy going around problems than in trying to solve them”, azaz „A legtöbb ember több időt és energiát fordít arra, hogy kerülgesse a problémákat, mint arra, hogy megragadja és megoldja őket”. Henry Ford klasszikus gondolata akár mottója is lehet Fehérgyarmaton Száraz Róbert karosszériás, autórestaurátor műhelyének, hiszen csodálatos autókat varázsolnak a régi darabokból. 

 


– Még Fehérgyarmaton is csak kevesen tudják, hogy milyen csodákat rejt Robiék műhelye – említette dr. Tilki Attila, a térség országgyűlési képviselője. – Robi megmutatta nekem az 1937-1940 között Hannoverben gyártott Hanomag Rekordot Ennek a típusnak a különlegessége, hogy 1.9-es Otto dízelmotorral is gyártották. Felújítás alatt van a Citroën HY is, melyet 1947-1981 között gyártottak – az ilyen kocsikat jó pár Louis de Funés filmben is láthattunk. A Mercedes-Benz Pagoda W113 (280 SL) sok gyűjtő szerint a Mercedes leggyönyörűbb autója (1963-1971). Kiváncsian várom, hogy elkészüljön a restaurálás után.

 


A vezess.hu cikke szerint: „Régi autók restaurálására és elektromossá alakítására szakosodott az Everrati. A legutóbbi projekt keretében a klasszikus autók felújítására specializálódott Hilton & Moss-szal együttműködve egy Mercedes-Benz W113 SL Pagodába épített elektromos motort. Sokan máris szebbnek találják, mint a jelenleg villany-Mercedes-paletta bármely tagját, de érdemes megjegyezni, hogy a Hilton & Moss több mint négy évtizeden át dolgozott klasszikus Mercedesekkel, így a tapasztalat megléte megkérdőjelezhetetlen”. A fehérgyarmati Száraz Róbert Mercedese is lenyűgöző lesz, ha elkészül a felújítással. 

LTL

Borítókép: Dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő és Száraz Róbert karosszériás a fehérgyarmati autórestaurátor műhelyben időzött el hosszasan | Fotók: Dr. Tilki Attila archívuma

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában