Nyíregyháza

2023.02.01. 13:51

Leállítja a termelést az Electrolux a nyíregyházi hűtőszekrénygyárában

A következő év elején leállítja a termelést nyíregyházi hűtőszekrénygyárában az Electrolux. A döntés hátterében a megváltozott üzleti kilátások húzódnak.

Forrás: Electrolux

2024 januárjától nem folytatja tovább a hűtőszekrények gyártását nyíregyházi gyárában az Electrolux, amely a lényegesen megváltozott üzleti környezet, valamint az alacsony kereslet miatt kényszerült a döntésre – közölte a cég.

A jelenleg gyár 650 munkatársat foglalkoztat, a telephelyen pedig szabadon álló hűtőszekrényeket gyártanak.

Az indoklás szerint a vállalat döntését a 2022 utolsó negyedévében készített hatástanulmány előzte meg, ami a nyíregyházi gyár versenyképességét vizsgálta.

A versenyképesség vizsgálatakor a legfontosabb szempontok a gyár kapacitásának kihasználtsága, valamint a jövőbeli mennyiségi előrejelzés a hűtőszekrény termékkategóriákban voltak.

Az Electrolux elkötelezett az együttműködés mellett az érintett hatóságokkal, érdekelt felekkel, hogy a lehető legmegfelelőbb támogatást biztosítsa munkavállalóinak. Az Electrolux haladéktalanul felveszi a kapcsolatot a kormányhivatal foglalkoztatási osztályával, és külső szakértő tanácsadót is bevon a termelés leállásában érintett dolgozók munkaerőpiacon történő mielőbbi elhelyezkedésének érdekében. A munkavállalók rendszeres tájékoztatást kapnak az átszervezés menetéről

– közölte az Electrolux.

Elküldtük kérdéseinket a bezárással kapcsolatban

Lapunknak sikerült elérni Ruska Mónikát. Az Electrolux kommunikációs vezetője azt kérte, e-mailben tegyük fel kérdéseinket, melyekre Szentpéteri Ferenc, a nyíregyházi gyár igazgatója válaszol majd. 
Lapunk az alábbi kérdéseket küldte el a bezárással kapcsolatban: 
– A dolgozókkal közölték-e már a hírt?
– Vizsgálják-e annak lehetőségét, hogy a nyíregyházi dolgozókat esetleg Jászberényben, a cég másik magyarországi telephelyén foglalkoztassák tovább?
– A bezárás egyik okaként a kereslet megváltozását nevezték meg. Ebben az esetben a jövő januárig legyártott termékeknek van, lesz-e piacuk, nem lesz veszteséges ezek legyártása?

Amennyiben megérkeznek a válaszok, azonnal közöljük azokat.


 

 

 

Címkék#electrolux

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában