Nyíregyháza

2023.02.03. 13:04

Solymászbemutató a festmények között

A sólyom mellett vadászkutya, valamint pumi és puli is várja majd a fiatalokat azokon a múzeumpedagógiai foglalkozásokon, amelyek a nyíregyházi Kállay Gyűjtemény kiállításához kötődnek.

Fotó: PUSZTASA

 Dr. Karakó Lászlóné Antalóczi Erzsébet festményei ugyanis vaddisznókat és szarvasokat is megörökítettek, s ezek az erdei, illetve vadgazdálkodási témák adták az ötletet, hogy különböző rendezvényekkel színesítve még érdekesebb és élményszerűbb legyen a tárlatvezetés. 

A Kállay Gyűjtemény vezetősége a foglalkozások megszervezéséhez kiváló partnerre talált az Országos Magyar Vadászkamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Területi Szervezetében, s az erről szóló együttműködési szerződést pénteken sajtótájékoztató keretében írta alá dr. Riczu Zoltán, a Kállay Gyűjteményért Alapítvány elnöke és ifj. Plavecz János Attila, a Vadászkamara vármegyei elnöke.
A szerződés aláírását megtisztelte jelenlétével dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere és Dohanics László, a Kállay gyűjtemény vezetője.

A részletekkel hamarosan jelentkezünk.

Borítókép: A sajtótájékoztató és az együttműködési szerződés aláírásának pillanatai | Fotók: Pusztai Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában