szon.hu PODCAST

2023.05.10. 20:00

Egész éves programsorozattal ünnepel Nyírbátor

Majka, TNT, Valmar, Gyöngyhajú lány balladája, Zenei napok, Városi Sportnap, Bátori Korzó rendezvénysorozat, Elszármazottak találkozója, Bátori Lovas Napok és még sorolhatnánk, hogy mennyi izgalmas program várja még a helyieket és az érdeklődőket idén Nyírbátorban.

Pontosan 50 éve, 1973-ban vált Nyírbátor várossá. Ebből az alkalomból beszélgettünk Máté Antal polgármesterrel, hogy milyen rendezvénysorozattal készültek a jubileumi évre, és még milyen meglepetések várhatóak.

– Az egyik legfontosabb célkitűzésünk az volt, hogy mindenkinek legyen része ebből az ünnepből, a város apraja-nagyja méltó módon tudjon megemlékezni erről a jeles évfordulóról – részletezte Máté Antal. 

– Ezért színes programsorozatot állítottunk össze, ami április 29-én indult. Nagyon fontos volt, hogy ne csak magunkat ünnepeljük a jelenben, hanem felidézzük és megemlékezzünk az elmúlt 50 évről. Így nemcsak kulturális programokkal, kiállításokkal, ünnepi eseményekkel készültünk, hanem komoly kutató- és szerkesztői munka eredményeként egy gyönyörű könyvet is kiadtunk, ami bemutatja az elmúlt 50 évünket, és ezzel párhuzamosan azt is, hogy merre kell tovább haladnunk a következő évtizedekben. 

Máté Antal

Szeretnénk azoknak a munkáját elismerni, akik valóban tettek a városért, akik példaként állíthatók a következő generáció elé. Három kategóriában adtunk át díjakat az ünnepi testületi ülésünkön, ami gyakorlatilag a jubileumi rendezvénysorozatunkat nyitotta meg, de a következő hónapokban még több kategóriában fogunk kitüntetéseket átadni. Közel 100 program, esemény lesz még az elkövetkezendő 8 hónapban. Nagyon örülünk, hogy már az első nagykoncertre, a majálison több mint nyolcezren voltak kíváncsiak. De ez még csak a kezdet. Minden generáció számára tartogatunk meglepetést, hagyományos és újszerű rendezvények is lesznek, színházi előadások, komolyzenei hangversenyek, sportos rendezvények, tehát tényleg mindenki meg fogja találni a kedvére való szórakozást. Máté Antal felsorolta a podcast beszélgetésben, hogy milyen nagyobb programok, koncertek lesznek még idén, és hogy a különböző sportágak sem maradnak ki az ünneplésből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában