szon.hu PODCAST

2023.06.16. 20:00

Podcast: A jó kenyér titka

Szabó Mónika, a Mátészalkai Sütőipari Kft. tulajdonosa volt a podcast vendégünk.

Szabó Mónika, a Mátészalkai Sütőipari Kft. tulajdonosa

Fotó: Gazdag Mihály

A sokak által mumusként aposztrofált szénhidrátról, és az egyik alapvető élelmiszerről, a kenyérről beszélgettünk, és arról, hogy tulajdonképpen mi is az a vadkovász és milyen élettani hatásai vannak. Szabó Mónika mesélt arról is, hogy egy jó minőségű kenyér sokféle vitamin és rostforrás. Részletezte, hogy mi a különbség egy sima kenyér és a vadkovászos kenyér között, hogy hogyan dolgoznak a vadkovászos kenyérben a gombák, baktériumok, tulajdonképpen egy előemésztett pékáruról van szó, aminek pro-biotikus hatása is van, és a glutén intoleranciával küszködők, cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják. Hogy hogyan tároljuk a kenyereket, hogy sokáig elálljon, vagy hogy milyen élelmiszereket kellene fogyasztanunk az egészségünk érdekében, ez is kiderül a podcastből.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában