Mátészalka

2023.07.30. 15:50

Győzhet az ifjú pályázók akaratereje

Minden érdeklődő fiatalt biztatnak a szervezők: készítsék el versenyfilmjeiket és nevezzék be a megadott, augusztus 14-ei határidőre a díjazott alkotóknak értékes nyereményeket ígérő pályázatra.

Galambos Béla

Mátészalka önkormányzata, a Magyar Hollywood Tanács és az Origo Filmstúdió az idén 150 éve született Zukor Adolf emlékére filmpályázatot írt ki 12-18 éves korosztály számára. A film témája a hollywoodi Paramount Filmstúdió alapítójának élete és munkássága, miért, miként szolgálhat példaként a mai fiatalok, pályaválasztók számára az a Zukor Adolf, akinek hitvallásszerű mondása az volt: „Az akaraterő győzni fog”.

A film időtartama 1-2 perc, maximum 5 perc, elkészítésének eszköze okostelefon és minden filmkészítésre alkalmas eszköz lehet. A filmeket 5 tagú zsűri bírálja el. A zsűri elnöke Szász Attila Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, újságíró, a Magyar Játékfilmrendezők Egyesülete elnökségi tagja. A zsűri tagjai: Gryllus Dorka színésznő, Hargittai László filmvágó, az Európai Filmakadémia tagja, az Origo Utómunkastúdió vezetője, Buzogány Béla színházigazgató, rendező, színész, író és Vécsi István Adolph Zukor szülőhelye, Ricse polgármestere.

A legjobb 25 filmet bemutatják a Zukor Adolf Filmszínházban szeptember 22-én, az ünnepélyes eredményhirdetést másnap tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában