Nyíregyháza

2023.07.25. 14:19

Kerámiát készítenek az agyag alkotóvilágában

Kreatív kerámiakészítő workshop lesz Nyíregyházán. Az agyag varázslatos világába kalauzolja el a helyieket és turistákat a Nyíregyházi Turisztikai Iroda soron következő kézműves rendezvénye, ahol a helyi, kézzel készült értékekre hívják fel a figyelmet.

L. Tóth Lajos

Az ingyenes workshop lehetőséget kínál a résztvevőknek, hogy megismerkedjenek Szolanics Elvira és Nagy László fazekasműhelyével és személyesen tapasztalják meg a kerámia születésének titkát, az agyag gyúrásától kezdve az égetésig. Az érdeklődők megismerhetik a különböző technikákban, színekben és formákban rejlő kreatív lehetőségeket.

„A fazekasműhely bemutatása mellett a workshop kiváló lehetőséget nyújt a közösségépítésre, valamint arra, hogy a turisták is megismerjék a helyi kézműves alkotásokat” - mondta Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. Az élmény közben minden résztvevő saját kezével alkothat egyedi kerámiatárgyakat, maradandó emlékeket.

A workshopra július 28-án, 14 órától várják a város lakóit és látogatóit a fazekasműhelyben (Nyíregyháza, Szegély u. 88. A részvétel ingyenes, azonban a korlátozott helyek miatt előzetes regisztrációhoz kötött (e-mail: [email protected]).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában