Sajtótájékoztató

2023.08.17. 11:38

Rendkívüli közgyűlést hívnának össze

– A hazánkba tervezett ipari beruházásokkal kapcsolatosan szélsőségesek a vélemények: vannak, akik támogatják ezeket, mások teljesen elzárkóznak tőlük. Mi a szakmaiság és a nyílt kommunikáció oldalán állunk – így fogalmazott Jeszenszki András, a Szövetségben Nyíregyházáért frakció vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Szon.hu

Azt mondta, a nemrégiben bejelentett, Nyíregyházán épülő akkumulátorgyárral kapcsolatban nagyon sok fontos adatnak nincsenek a birtokában, és azért, hogy tisztán lássanak, rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezték. Babosi György önkormányzati képviselő azt mondta, a gyár víz- és energiaigényéről, illetve ezek biztosításának módjáról több variáció is megjelent a sajtóanyagokban – a város vezetésétől ezekről várnak pontos információkat, és arra is kíváncsiak, hány nyíregyházi kaphat majd munkát a gyárban. Szeretnék megnézni a szerződést még annak aláírása előtt, és ha kell, titoktartási nyilatkozatot is aláírnak – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában