Nyíregyháza

2023.11.13. 15:55

Orbán Viktor Nyíregyházán járt (fotók)

A miniszterelnök meglátogatta a Kelet-Magyarországra költöző Adaptive Hussars hadgyakorlatot.

Szon.hu

Orbán Viktor az Adaptive Hussars '23 hadgyakorlaton

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn ellátogatott az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlat helyszíneire – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A kormányfő Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Böröndi Gábor, a Honvéd Vezérkar főnöke társaságában indult Kelet-Magyarországra, ahol a hazánk védelmi képességeit tesztelő, több ezer katonát megmozgató műveletek zajlanak. Orbán Viktor előzőleg meghallgatta a katonai vezetők jelentését a hadgyakorlat eddigi tapasztalatairól.

Közben megkezdődött a NATO-harccsoport személyi állományának és technikai eszközeinek átcsoportosítása a keleti országrészbe az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlaton – közölte a Vezérkar.
Azt írták, hogy az MH Ludovika Zászlóalj másodéves, valamint végzős hallgatói érkezésüket követően rövid tájékoztatást kaptak a harccsoport tevékenységéről, feladatairól, majd felkészítést kaptak az újmajori tábor őrzés-védelmi rendszeréről. A hallgatók a következő néhány napban aktívan részt vesznek az őrzés-védelmi feladatokban. A harccsoport harckocsi százada, kihasználva a gyakorlótér adta lehetőségeket, folytatta a század szintű „összekovácsolási” feladatait a központi gyakorlótér számukra kijelölt részén.
Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Honvédség Airbus H-145M típusú helikopterével érkezett hétfő délután a nyíregyházi repülőtérre, ahol Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke tájékoztatta az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlatról.

KM, MTI

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában