Nyíregyháza

2023.12.13. 12:14

Fiatalodik a buszállomány

Jelentős jármű-fiatalítás a Volánbusz Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei flottájában: 13 új autóbusz korszerűsíti az állományt.

Szon.hu

Forrás: VOLÁNBUSZ Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Credobus Econell 12 típusú autóbuszokkal fiatalodott a Volánbusz járműállománya SzabolcsSzatmár-Bereg vármegyében: 1 új jármű már nyár óta közlekedik, további 12 pedig októberben és novemberben állt forgalomba a térségben. Az érintett vonalakon a társaság évente több mint 3,1 millió utazásról gondoskodik, az új, mikrobiológiai védelemmel is ellátott járművek pedig tovább emelik a személyszállítási szolgáltatás színvonalát és csökkentik a flotta átlagéletkorát. A Volánbusz 2018 óta Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye 351 darabos állományának már 30 százalékát lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket. Idén tavaszig 92 új autóbusz érkezett a flottába, mely augusztus és november között tovább frissült újabb 13 dízelüzemű, a legkorszerűbb Euro 6 környezetvédelmi besorolású motorral hajtott járművel. A legutóbbi beszerzésnek köszönhetően a járműállomány 3,7 százaléka megújult. A szóló kivitelű Credobus Econell 12 típusú autóbuszok Nyíregyháza, Mátészalka és Nyírbátor vonzáskörzetében álltak forgalomba. Az új buszok nettó beszerzési értéke 930 millió forint. A hazai gyártású járművek légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék, illetve babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és a felszállást segítő rámpával, valamint USB-csatlakozókkal rendelkeznek. Az autóbuszokat a minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében az Euro6 emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja. 

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében 484 autóbusz-vezető 62 helyi és 114 helyközi autóbuszvonalon 394 ezer helyi és 452 ezer helyközi járatot közlekedtet – tájékoztatta lapunkat a Volánbusz Zrt. kommunikációs igazgatósága.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában