2023.12.31. 14:24
Ki kér egy puncsot?
Sokan azt mondják, hogy a puncs karácsonyi ital, pedig prímán elkészíthető szilveszterre is, a mindemegette.hu oldalon ezt a receptet ajánlják, s állítólag nagyon finom.
Hozzávalók:
25dkg barna kockacukor
1.5dl barna rum
5dl fehérbor
2.5dl gyümölcstea
1db narancs
1db citrom
25dkg vegyes déligyümölcs
Elkészítés: Tűzálló tál aljára tesszük a gyümölcsöket, majd leöntjük a forró borral. A tál tetejére rostélyt teszünk, amelyre felhalmozzuk a cukrot, amit 1 deci rummal megöntözünk és meggyújtjuk. Az égő cukor megolvad, és rácsöpög a boros gyümölcsre. Amikor a cukor már lecsöpögött, a rostélyt levesszük, és a puncshoz adjuk a frissen főtt forró teát és a maradék rumot, jól megkeverjük, és forrón kínáljuk.
A téli időszakban hidegen és melegen is kitűnő ital. A rumot helyettesíthetjük erős és semleges ízű pálinkával, amit rumaromával ízesítünk. Rostély helyett szűrőkanálba is tehetjük a cukrot. Krampampuli szetben süvegcukorral készítve még látványosabb.
Ne feledjük poharazás közben, hogy alkoholból csak mértékkel!