Horgászat

2024.04.07. 20:00

A családban maradt a siker

A vajai família tagjai úgy döntöttek, hogy egymás között rendeznek egy igazi versenyt.

M. Magyar László

A családi verseny résztvevői: László Róbert (IV. és big fish), Kiss Tamás (II.), Kiss Tibor (I.), Soós Krisztián (III.), Kiss Attila (a legjobb szakács)

Forrás: Soós Krisztián archívuma

Sok-sok versenyről beszámoltunk már az elmúlt években a Horgász, vadász oldalunkon, de olyan küzdelemmel még nem foglalkoztunk, mint amilyen megmérettetéssel Vaján találkoztunk, a településen ugyanis egy helybeli család tagjai mérték össze tudásukat és ügyességüket az elmúlt évben.

Mint az igazi versenyeken: érmek, oklevelek, díj a győztesnek 

Ugratták egymást a tóparton 

A nem mindennapi küzdelemről Soós Krisztián számolt be szerkesztőségünknek, aki éppen horgászott a napokban a Tavirózsa Halastó partján. 
– Öten vagyunk unokatestvérek, és valamennyien nagyon szeretünk pecázni. Többször is előfordult, hogy a vajai Tavirózsa Halastónál együtt horgásztunk, s természetesen ment a zrikálás, hogy ki az ügyesebb, ki fogta a legnagyobb halat ezeken az egynapos pecázásokon – elevenítette fel az előzményeket Soós Krisztián. 
– Amikor így ugrattuk egymást, jött az ötlet, hogy rendezzünk egy igazi versenyt, ami akár többnapos is lehet. László Robi unokatestvérem felvetette tavaly, hogy szeptember 1-jén lesz negyven­esztendős, annak apropóján rendezzük meg a versenyt, ami egy pénteki napon 18 órakor kezdődött, s vasárnap délig tartott. 

– Németh Sándor, a Tavirózsa Halastó tulajdonosa támogatta az ötletünket, sátrat állíthattunk, kaptunk tőle áramot, mindenben partner volt. Vettünk okleveleket, érmeket és a győztesnek egy kupát is, s mint minden versenyen, mi is kisorsoltuk a helyeket. Azt is kikötöttük előre, hogy 5 kg etetőanyagot lehetett használni, a csalit mindenki szabadon választhatta. Kiss Attila unokatestvérem most feláldozta magát, mert bár szeret versenyezni, ő vállalta a szakács szerepét a verseny idejére. Nem unatkoztunk egy percig sem, hiszen négyen hetvenhat darab halat – pontyot és amurt – fogtunk. Az éjszakai órákban is volt szép számmal kapásunk, a mérlegelés után mentek is vissza a vízbe a halak. 

Hagyomány lesz a versenyből 

Bár csak a negyedik lett az ünnepelt, de ő fogta a legnagyobbat

– Az ünnepelt, László Róbert fogta a legkevesebb halat, azonban az ő neve mellé került a legnagyobb, így születésnapi ajándékként átvehette a „big fish” oklevelet is a negyedik helyezése mellé. 

– Napközben kijöttek hozzánk a gyerekek, a feleségek, együtt ebédeltünk. Népes és összetartó családunk van, amikor a kislányom, Lora egyéves születésnapját ünnepeltük, voltunk vagy nyolcvanan néhány baráttal kiegészülve. Mivel mindenki nagyon jól érezte magát, s egy újabb láncszem volt a családi összetartásban, úgy döntöttünk, hagyomány lesz ebből a horgászversenyből, minden évben megrendezzük augusztus végén, így majd az idén is, 2024-ben – tette hozzá befejezésül Soós Krisztián. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában