Egészségnap

2024.05.20. 13:00

Értékes vagy! – volt mindenki jelszava

Dolgozói Egészségnapot tartottak a Nyíregyházi Jósa András Tagkórházban.

Szon.hu

Együtt a csapat

Fotó: Kórház

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház, Nyíregyházi Jósa András Tagkórházának dolgozói május 11-én egészségnapi rendezvényen vettek részt a nyíregyházi Bujtosi Városligetben, az Országos Egészségfejlesztési Program keretében, a Magyar Kórházszövetség támogatásával. A vármegyei irányító kórház dolgozói kivételes értékekkel bírnak az élet számos területén, például a családban, a társadalomban, a gyógyításban, épp ezért, az első alkalommal megrendezett dolgozói egészségnapnak az „Értékes vagy!” mottót adták.

Kihívást jelentett
A rendezvény célja volt, hogy az egészségügyi és a háttérszolgáltatásban dolgozó kollégákat egyaránt egy közös, jó hangulatú, mozgással és kihívással tarkított eseményre invitáljuk. Az igazán jó hangulatú versengés, a szabadon választott mozgásprogramok (gerinctorna, zumba, alakformáló torna, pilates, nordic walking) lehetősége mellett csapatkihívást is szerveztek az egészségfejlesztéssel foglakozó munkatársak. Erre igen szép számú jelentkezés is érkezett. 
S miből állt a kihívás? Váltófutás, röplabda, asztalitenisz, kosárlabda, tollaslabda sportágakban mérettettek meg a csapat tagjai, mely mellé egy kvízt is ki kellett tölteniük. A csapatok az állomásokon – a kihívás szabályai alapján – teljesítménypontot gyűjtöttek, melyek összeadott értéke adta a közösségek végleges versenypontszámát. Ennek értelmében a Kórház Jogi Osztályának csapata a „LEX ikonok” végzett az első helyen. A további kiemelkedő teljesítményt nyújtó csapatok élményjegyeket nyertek és oklevélben részesültek (Egészségőrző dolgozói csapat 2024.) 
Az élményjegyekért köszönettel tartoznak a szervezők azoknak a helyi intézményeknek, valamint közösségeknek, akik felajánlásukkal támogatták az egészségügyben dolgozókat. Hiszen a támogatójegyek lehetőséget teremtettek arra, hogy a közösségek a rendezvényt követően is együtt, hasznosan és élményekben bővelkedve tudják eltölteni szabadidejüket. A nap lehetőséget adott arra, hogy a kórházban dolgozók megmutassák, nem csupán a gyógyításban, de az egészség megőrzésben is kiemelkedőek.

Nagy siker lett
S mert e napnak láthatóan nagy sikere volt, a  vármegyei irányítókórház úgy tervezi, hogy minden év tavaszán újra megszervezi a dolgozói számára a programot, kiterjesztve a többi telephelyi kórház munkatársara is.
Moravcsik-Kornyicki Ágota

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában