Nyíregyháza

2024.05.27. 14:03

Modern udvaron pihenhetnek a diákok (fotók, videó)

A tagintézmény belső udvarának felújítása 25 millió forintból valósult meg.

Csatári Jázmin Abigél

A közösségi rendezvények egyik fő színtere a belső udvar, ami végre optimális feltételekkel működhet.

Fotó: Gazdag Mihály

Óriási örömmel és táncos műsorral fogadták a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézmény diákjai a belső udvar megújulását, amit hétfő délelőtt adott át a számukra a Nyíregyházi Tankerületi Központ. Gaszperné Román Margit tankerületi igazgató, dr. Kovács Ferenc polgármester, dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő és Gyula Szabolcs, a tagintézmény igazgatója egyaránt kiemelte köszöntő beszédében: az új udvar nagyban hozzájárul a diákok iskolai életéhez. – Szemet gyönyörködtető színes burkolatot kaphatott a belső udvar, ami kiegészült egy gumiborítású játszósarokkal és kettő filagória is elkészülhetett – számolt be az intézmény igazgatója a fejlesztés részleteiről. Még azt is megtudtuk: az udvarra néző falak új szigetelést, az ablakok pedig új párkányt kaptak, a gumipálya pedig 75 négyzetméteres lett.

Korábban még nem újult meg

– Hatalmas öröm, amikor a tankerület létrehoz valami olyat, amely kézzel fogható, s szebbé, jobbá, komfortosabbá teszi a tanulók életét – mondta Gaszperné Román Margit, aki még elárulta: a belső udvar korábban még nem újulhatott meg. Ahhoz viszont, hogy egy modern oktatási környezetet teremthessenek, szükséges a külső-belső felújítás. – A test és a lélek fejlődése csak úgy valósulhat meg, ha színvonalas és korszerű nevelésben - oktatásban részesülnek  a gyermekeink – tette hozzá a tankerületi igazgató, s még hangsúlyozta: a közösségi rendezvények egyik fő színtere a belső udvar, ami végre optimális feltételekkel működhet.

Igényes környezetben pihenhetnek

Dr. Kovács Ferenc polgármester szerint felemelő érzés, hogy a két éve épült sportpálya és a szupermenza kialakítása mellett végre ez az udvar is új külsőt kaphatott. A legújabb fejlesztés 25 millió forintból valósult meg. – Komolyan vesszük és teszünk is érte, hogy a gyermekek és az itt dolgozók számára a körülmények a lehető legjobbak legyenek. Több intézmény is megújulhatott az elmúlt években: az összes helyi óvodát, bölcsődét is felújítottuk, és az iskolák is folyamatban vannak – sorolta a polgármester, s még kiemelte: ezek mind nagyon fontosak a gyermekek és a város jövőjének szempontjából.

Dr. Vinnai Győző szerint ünnepi pillanat, hogy az intézmény tantermei mellett már a belső udvarban is 21. századi körülmények vannak. A képviselő kijelentette: ez a fejlesztés azért is jelentős, mert így a fiatalok igényes környezetben pihenhetnek. 

– Úgy érzékeljük, a gyerekek szeretnek idejárni, s ennek érdekében a szülők is sokat tesznek és összefognak – tette még hozzá az országgyűlési képviselő, aki szerint három feltétel kell ahhoz, hogy egy intézmény jó legyen: a színvonalas oktatás, a tehetséggondozás és az esélyteremtő oktatás, ezekkel csökkenthetőek a társadalmi hátrányok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában