Nyíregyháza

2024.06.18. 08:00

Az építőket ünnepelték Nyíregyházán

Koszorúzás, megemlékezés a hagyományos baráti találkozón.

Szon.hu

Az építők napi hagyományok ápolásának jegyében Végh József főszervező a 2021-ben felavatott, az Ungvár sétányon található emléktáblához invitálta a vendégeket, akik a Jósaváros építőinek, tervezőknek és kivitelezőknek emléket állító helyen találkoztak. Végh József, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Területi Építész Kamara elnőke a szakma részéről osztotta meg aktuális gondolatait és emelte ki az építők nagy családjának ma is kiemelkedő feladatait és társadalmi fontosságát. A hajdani tervezők képviseletében Kulcsár Attila Ybl-díjas építész tartott szakmai szempontból is mértékadó visszaemlékezést és kisebb előadást. Az egykori kivitelező SZÁÉV képviseletében dr. Béres Géza igazgatóhelyettes nosztalgiázott, a Magyar Mérnök Kamara részéről Dancs János elnökségi tag szólt a megjelentekhez. A Nyíregyházi Városvédő Egyesület elnőkeként Cservenyák Katalin, az emléktábla korábbi elhelyezésében is közreműködő társszervezet vezetője emlékezett meg a régi és új építőkről. Az ünnepi megszólalásokat követően a megemlékezés előbbi felszólalói megkoszorúzták az emléktáblát, főt hajtottak az utóbbi időkben elvesztett régi építők, Seres Antal és dr. Radics László korábbi SZÁÉV felsővezetők és más kollégák emléke előtt.

A baráti találkozónak az Ózon Panzió terasza adott otthont, ott idézték fel az emlékeket, amihez a korábbi építők napi videófelvételek adtak hiteles hátteret. A rendezvényre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Területi Építész Kamara, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, az IPOSZ, a VITALIS Egyesület, a NAPÉP Kft., továbbá az ART VITAL Kft. támogatásával kerülhetett sor.

A jósavárosi emléktáblánál koszorúztak
Fotók: Mikolai Márk

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában