Múzeumok éjszakája

2024.06.14. 14:25

Gyógynövények a Múzeumok éjszakáján

A földszinten gyógyteákat is kóstolhatnak majd a vendégek. A gyógynövények ismerete évszázados hagyomány.

Szon.hu

Gyógynövények a főszerepben a Múzeumok éjszakáján a Görögkatolikus Múzeumban

Fotó: KM/ Szarka Lajos

Június 22-én szombaton a Múzeumok éjszakáját tartják a Görögkatolikus Múzeumban, ahol a gyógynövényeké és virágoké lesz a főszerep. Ahogyan az intézmény közösségi oldalán is írja, a görögkatolikus hagyományok része, hogy Keresztelő Szent János születésének ünnepén, június 24-én gyógynövénymegáldásokat szoktak tartani közösségeinkben. Ehhez a szokáshoz kapcsolódva érdekes programkavalkáddal várják az érdeklődőket. 

gyógynövények, múzeumok éjszakája, görögkatolikus
Gyógynövények – a görögkatolikusoknál hagyománya van a növények ismeretének 
Fotó: Görögkatolikus Múzeum közösségi oldala

Berczik Ágnes előadását  18 órakor hallhatják majd  a Múzeumok éjszakáján. A biológus, fitoterapeuta a nyári napforduló időszakában gyűjthető gyógynövényekről beszél. A gyógynövénygyűjtő-túrákat rendszeresen szervező szakember nem csupán ismeretet ad át, hanem a természet szeretetét is. 

Gyógyteákat is kóstolhatnak 

A gyógynövényekhez kapcsolódó előadások mellett két óránként indítanak üvegfestő workshopokat, a földszinten gyógyteát kínálnak és kemencében sült finomságok kóstolására is lesz lehetőség, a fogadótérben pedig kézműves foglalkozásokkal várják a gyermekeket. Kétféle tárlatvezetést terveznek: virágkeresést a kiállítótérben a felnőtt korosztály számára, zseblámpás árnyékkeresést a kiállítótérben  a gyerekeknek. A program belépőjegy vásárlásával látogatható, a részleteket a múzeum honlapján találhatják.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában