Döbbenet

2024.06.19. 13:16

Többen megsérültek, mert túl gyorsan ment a nyíregyházi intercity

A Debreceni Járási Ügyészség vádat emelt azzal a mozdonyvezetővel szemben, aki nem vette észre a vasúti jelzést, ezért a váltón nagy sebességgel átment, aminek következtében veszélyeztette az utasok testi épségét.

Szon.hu

Forrás: Illusztráció: MÁV

A vádirat szerint 2023. július 20-án, délután, a vádlott vezette a Budapestről Nyíregyháza irányába közlekedő személyvonatot. A mozdonyhoz nyolc kocsi volt kapcsolva, a szerelvényen kb. 250 utas tartózkodott.

A debreceni vasútállomáshoz érkezve a vádlott nem vette észre a sebességkorlátozásra vonatkozó fényjelzéseket, ezért 40 km/h helyett 79 km/h-val haladt át a szerelvénnyel a váltón, ennek következtében a kocsiknál erőteljes oldalirányú lökések keletkeztek. Három utas elvesztette az egyensúlyát, elesett és 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett.

A mozdonyvezető kirívó gondatlansága folytán a váltón nagy sebességgel történt áthaladás miatt fennállt a vonat kisiklásának a veszélye. A vádlott megszegte a vasúti közlekedés szabályait, ezáltal veszélyeztette a szerelvényen utazók életét, testi épségét.

A Debreceni Járási Ügyészség vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétségével vádolja a mozdonyvezetőt, vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki. - olvasható az ugyeszseg.hu oldalán


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában