VIDOR

2019.05.07. 18:52

VIDOR – Emlékmű a mester kertjében

Makk Károly évekig volt a VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramjának zsűrielnöke.

Emlékművet avattak Makk Károly tiszteletére a magyar film napján. A Jovánovics György tervezte rombusz alakú oszlopra a rendező minden filmjének címe kőbe van vésve az utókor számára.

Voltak még tervei

Az emlékművet Makk Károly egykori házánál helyezték el, ahol ötven évig élt 2017-es haláláig. Az oszlop annak az épületnek a kertjében örökíti meg munkásságát, ahol a Szerelem, a Macskajáték, az Egymásra nézve és még sok más filmjének írására, forgatására készült.

Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója elmondta: a rendező még 91 évesen is új filmtervvel pályázott a Filmalaphoz, és ekkor is rendkívül könnyű volt együttműködni vele, betegsége azonban már megakadályozta ennek a filmnek a leforgatásában. Szász János filmrendező Makk Károlyra emlékezve hangsúlyozta: „Egy nagy mesterrel vagyunk szegényebbek egy olyan világban, amiben nincsenek már nagy mesterek.”

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában