tánc

2019.06.05. 08:00

Az Úr áldásával ropták

A hagyományteremtő és -őrző, közösségépítő penészleki rendezvény elsődleges célja a tehetséggondozás.

Május utolsó napján országos minősítő táncfesztiválnak adott otthont a penészleki általános iskola a T-Dance AMI, Kalapos Tamás igazgató, a helyi önkormányzat és a házigazda intézmény Együtt-Egymásért Tehetségpontja szerevezésében. A rangos versenyen ifjú tehetségek sokasága, 460 fellépő, 43 csoport csillogtatta meg nép-, társas- és moderntánc-tudását, adott számot annak újraalkotásáról, színvonalas egyéni előadásmódjáról.

Örömükben is táncra perdültek

A fesztivál kezdete előtt Aranyics Arnold tisztelendő úr minden résztvevőt megszentelt, egész nap vidám gyerekekkel és pedagógusokkal volt tele a községünk. A zsűri asztalánál Asztalos Gyula, a 2 STEP Tánciskola koreográfusa, Kovács Mónika táncművész, a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium táncpedagógusa, Marján Zoltán tánctanár, a Nyíregyházi Táncklub koreográfusa és Szalkayné Szén­égető Krisztina, a Free Dance AMI intézményvezető-helyettese foglalt helyet – számolt be a történésekről Hajdu Henrietta intézményvezető.

A rangos versenyen az idén 460 fellépő, 43 csoport csillogtatta meg a tudását

Hozzátette: a minősítő táncversenyt hagyományteremtő céllal indították útjára négy évvel ezelőtt, a közösség-összekovácsoló rendezvény elsődleges célja a tehetséggondozás. A táncprodukciók mellett elismerés járt a legjobb zenéért, előadásmódért, szóló- és csoportelőadásért, koreográfiáért. A vándorkupát alsós csoportban a Kisaranyosok (Nyírmeggyes), felsős kategóriában a Sunbeam Team vihette haza.

– Több olyan diák van, aki tanulmányi eredményeit tekintve nem kitűnő tanuló, mégis arany minősítést érdemelt ki a tánctudásával!

Őrzik és teremtik is

Meggyőződésünk, hogy ez a fajta hagyományőrzés és hagyományteremtés, a táncfesztivál segít megőrizni és továbbvinni a múltból kapott értékeinket, s kihozni a maximumot az ifjú tehetségekből – fogalmazott Klenik Sándorné polgármester.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában