szedd alá!

2019.07.26. 08:11

Buli buli hátán: érdemes rápörögni a hétvégére

Coronita Commando, Szabolcs Megye Lordjai és a Miladyk... Itt a Szon buliajánlója!

Július 26., péntek

19 óra: Táncos buli a Krúdy-teraszon

Folytatódik Sóstó kultikus helyének zenés nyári programsorozata. Péntek este DJ Zsíros gondoskodik a jó hangulatról. A belépés ingyenes.

19.30: Made in Nyíregyháza

A belvárosi koncertsorozat aktuális fellépője az Artézis trió. Belépő nincs.

20 óra: DJ titánok éjszakája

A csengeri Nyári éjszakák programsorozat harmadik felvonásában fiatal lemezlovas lányok és fiúk mutatkoznak be és méretnek meg a művelődési központ belső udvarán.

Dr. Simai és Kevin Johnson irányításával érkezik Leila K., Natasha Hageen és Ervo, valamint Csordás Dávid Béla, Lakatos Dávid és Telekdi István. A buli természetesen ingyenes, és nem éri meg kihagyni.

20 óra: Szabolcs Megye Lordjai és a Miladyk

Az Udvarias Esték zárórendezvényén színpadra áll három „hazai” és egy vendégművész: Muri Enikő, Dolhai Attila és Nagy Sándor, valamint Polyák Lilla.

A lordok és miladyk a mátészalkai kulturális központ előtti téren adnak felejthetetlennek ígérkező élő koncertet, amit mindenki élvezhet, a műsor ugyanis ingyenes.

20 óra: Záhonyi Zenés Esték

Folytatódik a Dr. Béres József parkban a koncertsorozat, melynek részeként a határszéli város lakói megismerkedhetnek a térség és a megye izgalmas zenei formációival.

Ezen a héten 20 órától a Fiatal Énekesek Klubja, azaz Kiss Alexandra, Újvári Orsolya és Gyányi István, 21 órától pedig a Szextett mutatkozik be. Nem lehetetlen, hogy meglepetésvendégei is lesznek a programnak, hiszen legutóbb a Phlox tűzzsonglőrcsoport látványos produkciója színesítette az estét. A koncertek természetesen ingyenesek.

20 óra: Műfajközi mulatság

A Sóstó Gardenben Hidegkuti Levente retró és mulatós egyvelege feledteti el a dolgos hétköznapok nehézségeit. Belépőjegy nincs, táncoscipő, szambaszandál, bulipapucs kötelező!

20.30: Palya Bea-koncert a Görög Udvarban

Az idei Mandala Nyár egyik legizgalmasabb fellépője két koncertet is ad a Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium udvarán.

Második, felnőtteknek szóló műsora a Hazatalálok címet viseli. A dalokban a párkapcsolati válság, az elválás és együttmaradás kérdése, a felemelkedés és újrakezdés áll a középpontban. Mint azt Palya Bea elmondta: „A modern válás szívbe markoló témájáról nem ismerek albumokat és dalokat, sem magyarul, sem más nyelven.

Pedig ha körbenézek, ez a valóság: a párok elválnak, az ezzel járó sérülések pedig feldolgozatlanul eszik a gyerekeket és felnőtteket, mint szú a fát. Továbböröklődik a bizalmatlanság és a fájdalom. A téma tehát nemcsak az enyém, de az enyém is.”

21 óra: Egy este, két koncert a Móricz Kertben

A nyíregyházi romkocsmában két fellépőt köszönthet a közönség: érkezik a The Moon és a Marmunsk.

Az utóbbi grunge-heavy rock-­metal zenekar Nyíregyházáról Budapestre költözött srácokból áll össze. A hangos gitárok és a szarkasztikus szövegek azt a benyomást keltik, hogy talán Jeff Buckley is valami ilyesmit művelt volna, ha Kelet-Európába születik.

Márciusban jelentkeztek első, Wish I Could Blame It All On You című nagylemezükkel, melyet idehaza, a Móricz Klubban is bemutatnak.

Az előzenekar a szintén nyíregyházi The Moon lesz. A banda 2016-ban alakult, a zenei műfajuk széles skálán mozog: blues-rock, pszichedelikus rock, stoner.

21 óra: Summer Night Chill Out a Kossuth téren

A nyíregyházi Like Cafe, a Continent Wine & Coffee és a Café Noir ismét közös partit prezentál, melynek a zenei felelőse ezúttal DJ Ricky. Hangulatos zene, finom koktélok, remek társaság – kell ennél több péntek estére?

21 óra: Beach Party a Sirályban

A leveleki presszóban a nyár diktálja az ütemet. A legbulisabb, leghúzósabb, legforróbb zenéket pedig DJ Olasz adagolja.

21.30: Fiatalok koncertje a Szmogban

A nyíregyházi rockkocsma fellépője egy friss helyi zenekar, a Kovács Miklós Bandája.

A formáció tagjai rendkívül fiatalok, de természetesen nekik is van véleményük arról, milyen is az igazi zene, és nem is rejtik véka alá. A koncert ingyenes.

22 óra: Latin Disco Party a Barbizonban

Ha latinos ritmusok csábítanak a Szódaház utcába, jobb, ha engedsz a kísértésnek, és átadod magad a legdögösebb slágereknek.

A modern latin csapat ismét lecsap, ezúttal a Barbizonban. A hangulatért ismét a két latino, El Dezi és Széles Amigó felel majd, a video discóban a leforróbb slágerek pörögnek, az este legtüzesebb része pedig a kihagyhatatlan Mambo Space Live Conga Show lesz. A parti előtt a csípők bemelegítése ajánlott!

Július 27., ­szombat

19 óra: DJ Ricky pakolja a lemezeket

A sóstói Krúdy Vigadó teraszán hideg koktélok és forró slágerek várják a bulizni vágyókat. A belépés ingyenes.

19.30: No Cnt’Roll és Mr. Bluesman

A Man@Galica-koncert sajnos elmarad, helyette a No Cnt’Roll lép fel a sóstói szökőkútnál.

No Cnt'Roll

A zenekar 2016 januárjában alakult egy Monox és barátai elnevezésű összejövetel után, ahol régi zenésztársak találkoztak és jammelgettek. A trió tagjai tizenéves koruk óta zenélnek, különböző formációkban játszottak együtt és külön-külön is –, többek között a Nyíregyházán jól ismert Hétfő Este Blues Bandben is.

Fellépéseiken hármasban vagy vendégzenészekkel kiegészülve szerepelnek. Szombaton élvezetes zenei csemegével ajándékozzák meg a blues és rock szerelmeseit. Társuk lesz ebben az énekes-szájharmonikás Mr. Bluesman is. A koncert ingyenes.

20 óra: Ha szombat, akkor Vox

A Sóstó Gardenben a nyíregyházi együttes szórakoztatja a vendégeket. Belépő nincs.

22 óra: Mamma Mia! Jön Dér Heni!

A nyíregyházi bulicenter sztárvendége a Megasztár első szériájában tűnt fel, majd 2005-től a Sugarloaf zenekar tagja lett. Kilenc évig a zenekar frontembereként ért el szakmai sikereket.

Dér Heni

Több ezer élő koncerten, valamint a legnagyobb fesztiválokon lépett fel, így óriási népszerűségre tett szert nemcsak az országban, hanem a határokon túl is. Több televíziós produkció meghívott vendége volt. Dér Heni 2013-ban döntött úgy, hogy szólókarrierbe kezd, első slágere a Turn It Up volt.

Dalát már az első héten több mint 160 ezren töltötték le. Az Ég veled! ennél is nagyobb sikert aratott, hiszen első lett a rádiók játszási listáján. Az Eurovíziós Dalfesztiválra is beválogatták a szerzeményt, amellyel eljutott a középdöntőig. Első szólóalbuma 2014-ben Intro címmel jelent meg. Karrierje töretlenül ível felfelé, legfrissebb, Lotfi Begivel, Zoltán Erikával és Curtisszel közös, Casanova című dala tegnap került fel a YouTube-ra.

22 óra: Coronita Commando Gergelyiugornyán

A Beach Party Sátorba érkezik az egykori legendás éjszakai club országjáró turnéja, s vele Steve Judge, Andrewboy és Manic N. A rezidens nem más, mint Tekk.

Bauer Norbert, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Manic N 1975. június 5-én született Nagyatádon. A zene iránti imádata már gyerekkorában megmutatkozott, mániákusan gyűjtötte a kazettákat, és előszeretettel játszott házibulikon, iskolai rendezvényeken.

A house-szal 1995-ben egy budapesti underground szórakozóhelyen találkozott először. Az a buli akkora hatással volt rá, hogy egy életre az elektronikus zene rabja lett. Ezután kezdett house-korongokat vásárolni, és minden idejét gyakorlással töltötte.

Hosszú éveken keresztül csiszolta mixtudását, mire kisebb partikon újra közönség elé állt. Mostanra elmondhatja magáról, hogy több mint tizenhárom éve a Coronita rezidens lemezlovasa, a Sunday Cooling alapító tagja, a My Tribe bulik atyja.

Szinte az összes magyarországi klubban fellépett már, és számos külföldi éjszaka van a háta mögött. Az egyedi hangzásvilággal rendelkező lemezlovas szettjeit a dinamika és a vidámság jellemzi.


Hétvégi programajánló a likeBalaton.hu ajánlásával

Ismét lesz repülősnap, de archaikus hangszerek fesztiválja is. Számos gyerekprogram, előadás, koncert, gasztrofesztivál és strandkaland is vár. Ne feledd, hogy részletesebb kínálatot is találsz a likeBalaton.hu oldalán!

Visszhang Fesztivál (Tihany, július 26–27., péntek–szombat)

A bourdon hangszerek (duda, tekerő, citera) erőteljes és archaikus hangzása, a dunántúli tánc- és zenei hagyományok bemutatása – a gyönyörű fekvésű Tihanyban, a Visszhang Fesztiválon.

Legendák a levegőben repülőnap (Balatonkeresztúr, július 26–28., péntek–vasárnap)

A rendezvényen bemutatók, földi programok, sétarepülés várja a vendégeket. Felejthetetlen élmények a felhők között, igazi legendák közreműködésével.

Anna-bál (Balatonfüred, július 27., szombat)

Egész héten zajlanak az Anna-bál kísérőrendezvényei Füreden, szombaton pedig megrendezésre kerül a 194. balatonfüredi Anna-bál, amelynek az Anna Grand Hotel ad otthont.

Klassz a pARTon! fesztivál – vízibáb performance (Gyenesdiás, július 27–28., szombat–vasárnap)

Az idén augusztus 30-áig tart a Klassz a pARTon! fesztivál eseménysorozat, amelynek ezen a hétvégén Gyenesdiás szolgáltatja az egyik legizgalmasabb állomását: szombaton és vasárnap is egész nap interaktív balatoni játszótér, koncertek, valamint vasárnap két alkalommal is a Békakirály – átváltozás a vízen, zenés óriásbábos vízi perfor­mance vár mindenkit. A vízi­bábok ötméteresek, így a partról is egyedi élményt nyújtanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában