bulika

2019.07.18. 11:00

Buli buli hátán: ismét érdemes rápörögni a hétvégére

Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak Nyíregyházán és Szabolcs-Szatmár-Bereg-megyében az elkövetkező napokban? Ízelítőül: szombaton Csarodán és Tiszabezdéden lép fel a Desperado.

 

Július 18., csütörtök

19 óra: Élő zenés parti a Krúdy-teraszon

Univerzális zenekar, az LK Beat szórakoztatja a Krúdy Vigadó közönségét – ezúttal azonban szűkebbre szabott létszámban.

A zenekar műsorában a mai modern dalok mellett szerepelnek a kétezres és a kilencvenes évek tánczenéi, a nyolcvanas évek nagy klasszikusai, a hetvenes évek korszakalkotói, a hatvanas és ötvenes évek R’n’R és beat világslágerei, de otthon vannak úgy a szvingben és a sanzonban, mint a magyar nóták világában. A buli ingyenes.

20:30: Queen-feldolgozások a Móricz Kertben

Az idén immáron második alkalommal érkezik a nyíregyházi romkocsmába a Queen Forever Tribute Band, hogy elhozzák mindenki kedvenc Queen-dalait.

A zenekar tagjai elmondásuk szerint nem a külsőségekre hajtanak, hanem arra, hogy olyan közel hozzák az emberekhez a Queent, amennyire csak lehet. A Queen ­Forever Tribute Band csupán néhány hónapja alakult.

A közös pont a legendás Queen-dalok szeretete és a muzsikálás – természetesen profi körülmények között.

Július 19., péntek

19 óra: A teraszon a Night Band zenél

A nyíregyházi Krúdy Vigadó visszatérő fellépője a Night Band, akik elhozzák az élő zene varázsát a sóstói teraszra.

19:30: Made in Nyíregyháza: Beat-lesz

A belvárosi koncertsorozat következő fellépője a Beat-lesz zenekar.

A világszerte megjelent Eight Days A Week című mozifilm apropóján és John Lennon születésének 76., halálának 36. évfordulóján Nyíregyházán is létrejött egy olyan csapat, mely a Beatles-dalok élő előadását tekinti legfőbb feladatának, egy olyan könnyűzenei, nemzetközi örökség ápolását, melynek hatása közel 50 év után sem vesztett jelentőségéből.

A zenekar műsorának gerincét a Beatles korai lemezeinek dalai adják – olyan világslágerekkel, mint a Love Me Do, az A Hard Day’s Night, az And I Love Her és a She Loves You.

Persze a későbbi stúdióalbumok számai is a zenekar koncertműsorának részét képezik, melyben gyakran megszólalnak markánsabb, rockosabb szerzemények is.

A Beatles emlékét őrző bandák az ország számos pontján magas színvonalú produkciókkal vannak jelen. Aki szereti ezt a muzsikát, az nem fog csalódni a nyíregyházi csapat teljesítményében.

20 óra: Újabb őrületes buli a Sóstó Gardenben

Miron Roland retró slágereivel indul a hétvége a nyíregyházi szórakozóhelyen.

20 óra: Záhonyi Zenés Esték

Két megyei zenekar koncertjét élvezhetik a záhonyi zenebarátok pénteken a Dr. Béres József parkban.

Este nyolctól a Muzsik és Volkova lép színpadra. Farkas Krisztina és János, a magyar–orosz dalszerző testvérpár Záhonyból származik. Az országot a ZUP tagjaiként zenélték körbe az elmúlt évtizedben, 2016 nyara óta azonban megújult zenei irányvonal mentén, Muzsik és Volkova néven koncerteznek tovább. Zenéjüket az indie­folkos, akusztikus hangzásvilág jellemzi.

Magyar nyelvű dalszövegeikben a személyesség, valamint a társadalmi reflexió játsszák a főszerepet. Repertoárjukban gyakran bukkannak fel orosz nyelvű feldolgozások is. Őket követi a nyíregyházi Karmapirin zenekar. A program ingyenes.

21 óra: UV Color nyitófesztivál a Nap strandon

Beindulnak a bulik a nagykállói strandon – nem is akárhogy!

A térség legnagyobb és legszínesebb partijával izzítják be a lemezjátszókat. A fellépők listája illusztris, este kilenctől Viktor kezd, őt követi D Session, majd Lmen Prala és Fenyvesi. Éjfélkor a színpadon G.w.M, akit Jackwell vált a lemezjátszók mögött. Tekk indítja a hajnali hajszát kettőkor, az afterért pedig Viktor felel. És ami a zene mellett csiszolja a hangulatot: UV-arcfestés hatféle színben. A szervezők azt kérik, hogy aki tud, a nagyobb hatás miatt, világos outfitben érkezzen.

21 óra: Kilencvenes évek buli a kempingben

A rakamazi Tiszavirág kempingben Graffy és DJ Ricky adagolja a legbulisabb zenéket az előző évezred utolsó évtizedéből.

22 óra: Purebeat Special Party a Barbizonban

A nyíregyházi szórakozóhelyen Purebeat pörgeti a lemezeket, a rezidens pedig MindControl.

Purebeat rendszeres fellépője Magyarország legnagyobb partisorozatainak, mint a Lights Off, a World is Mine vagy a Rave Your Life, emellett számos hazai fesztiválon is hallhattuk már. Zenei repertoárja igen változatos, kiválóan ötvözi a club és Melbourne house-t a vocal minimállal. A Ballatine’s Music Awardson, hazánk legrangosabb DJ-gáláján a húsz legjobb között végzett Mainstream kategóriában 2015-ben.

Július 20., szombat

12:30: Csaronda Parti Fesztivál

A csarodai templomkertben garanciát vállaltak a jó hangulatra.

Rácz Gergő

A programok nagyszabású ABBA Show-val indulnak, majd a helyi és környékbeli népdalkörök műsorával folytatódnak. Délután háromtól a Desperado, négytől Rácz Gergő énekel, a néptáncosok bemutatója után pedig a Kiss együttesé a színpad. A fesztivál utcabállal zárul, ahol Varga Zsolt zenél.

16 óra: Zene Sóstón az Artézissel

Az időpont és a helyszín rendhagyó, a minőség azonban a megszokott.

Az Artézis zenekar a magyar népzene és a jazz kapcsolatát fogja boncolgatni – ezúttal a Krúdy Vigadó előtt. A korai kezdés oka, hogy szombaton lesz a Barkács-bogrács főzőverseny is Sóstón. Így mindkét programot teljes egészében élvezhetik a látogatók.

17:30: Koncertek és utcabál Tiszabezdéden

A Tarsolylemez fesztivál egész napos programkavalkádját délutántól a zene uralja majd.

A tiszabezdédi rendezvény reggel kilenckor főző- és horgászversennyel kezdődik, majd színes kulturális műsorfolyam következik. A koncertek sorát 17.30-tól a Desperado nyitja, este héttől Bebe és a Bulihuligánok lepik el a színpadot, akik a tűzzsonglőrök rövid bemutatója után visszatérnek, hogy utcabálon táncoltassák meg a legkitartóbbakat.

19 óra: Disco Party a Vigadó teraszán

Hamisítatlan retró diszkóvá alakul a sóstói Krúdy-terasz, ahol DJ Ricky a kilencvenes évek és napjaink legbulisabb slágereit kombinálva táncoltatja meg a közönséget.

20 óra: Sunshine beats a Voxszal

Ha szombat, akkor Vox zenekar a nyíregyházi Sóstó Gardenben.

22 óra: Megborulós Július Vol. 3.

A gergelyiugornyai Beach Party Sátorban az ifjú technotitán, Daniel Nike szeleteltet. A házigazda: Tekk.

Július 21., vasárnap

19 óra: Visszatér a teraszra a Night Band

Ki mondta, hogy csak a péntek és a szombat lehet bulinap? A Krúdy Vigadó teraszán a Night Band ismét bebizonyítja, hogy az aktív pihenés legalább olyan fontos vasárnap, mint a lustálkodás.

20 óra: A Vizeli trió és Paár Julianna

Vizeli Balázs és barátai adnak koncertet a nagykálló-harangodi 35. Téka Népművészeti Táborban. Természetesen a táncház sem marad el utána.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában