Többszemközt

2019.07.30. 10:46

Móricz-színházi estek a villában

Munkácsi Anitával és Nagyidai Gergővel beszélget ma este Kováts Dénes.

Kosik Anita énekhangját többek között A név: Carmen című előadásban is hallhatta a közönség

Fotó: Sipeki Péter

Úgy alakult, hogy négy egymást követő esten is a Móricz Zsigmond Színház művészei mutatkoznak be két zenés és két beszélgetős közönségtalálkozón.

Az Orpheum Madams július 23-án adott fergeteges koncertet. A közönség egy része – lévén, hogy bent minden székre jutott néző – az erkélyen ült vagy állt, hogy ha nem is látja, legalább hallja, milyen műsort ad három színésznő, Kosik Anita, Nyomtató Enikő és Dézsi Darinka, valamint zenésztársaik, a dobok mögött ülő Papp Csaba, a nagybőgőt pengető és zongorázó Simon László, a klarinétművész Ignácz László és a gitáros Karap Zoltán, akiket ugyancsak erős szálak kötnek a Móricz Zsigmond Színházhoz, mivel az elmúlt években számos előadásban vagy felolvasóesten működtek közre.

„Zenei egyedfejlődés”

Ma este fél nyolctól a Móricz Zsigmond Színház egyik színész házaspárja, Munkácsi Anita és Nagyidai Gergő lesz Kováts Dénes vendége, aki programokkal, tennivalókkal zsúfolt életükről, egymásra találásukról, segítőkészségük motivációiról éppúgy faggatja majd őket, mint szerepekről, valamint a színészi lét szépségeiről és árnyoldalairól.

A Többszemközt-sorozat augusztus 6-ai vendége Kuthy Patrícia lesz. Kováts Dénes a beszélgetős esten többek között egyetemi éveiről, a színészmesterségről, s arról kérdezi a közkedvelt színművésznőt, hogy a megkapott fókapuszin kívül mi szerepel még a bakancslistáján. Kiderül az is, miért szereti Görögországot, de szó esik majd a Csendes-óceánról és hobbikról is, továbbá arról, milyen volt többször is Rák Zoltán feleségének lenni.

Rá egy hétre, augusztus 13-án Kosik Anita lép a Bencs villa pódiumára, ezúttal az Énekes madár címet viselő önálló esttel. Az érdeklődők végigkísérhetik pályájának, „zenei egyedfejlődésének” főbb állomásait – dalokkal elmesélve. Lesz ott minden a népdaltól az operetten és a popon át a musicalig, Ella Fitzgeraldtól Cserháti Zsuzsáig. Az est során Pelyhe Zsuzsa és Csernák Tibor zongoristák, valamint Gulácsi Tamás színművész lesznek Anita segítségére.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában