Kisvárda

2019.11.26. 21:27

Hyppolit – nevetés felsőfokon

„...És a libasülthöz hagymát eszek. Mindenhez. A hagymához is hagymát eszek...”

Hippodrom! – aligha van olyan ember kis hazánkban, aki ne tudná, hogy ez a szó mit jelent. Hát persze, hogy a Hyppolit, a lakájt, ami évtizedek óta hódít meg mindenkit, aki akár a legendás, soha nem feledhető filmet nézi meg, vagy színpadon követi végig a történetet.

Divat lakájt tartani Schneider Mátyás fuvarozó meglepő gyorsasággal gazdag és sikeres lesz, életét viszont megkeseríti a felesége által szerződtetett grófi lakáj – mert nagypolgári életet akar élni, s mostanság a lakáj a divat. Schneider lányát, Terkát egy jó családból származó férfihoz, Makács úrhoz akarja hozzáadni az mama, ám arra ő sem számít, hogy a lánya szívét lassacskán egy inkognitóban náluk dolgozó elszegényedett nemesi sarj hódítja meg.

A helyzetet pedig tovább bonyolítja Mimi, a lokáltáncosnő megjelenése. Az arisztokrata családoknál szolgáló komornyik bevezetése „újgazdagék” háztartásába számos nevettető helyzetre ad alkalmat... Kacagásban nem lesz hiány Kisvárdán sem, ahol a Mandala Dalszínház társulata Mikó István főszereplésével és rendezésében a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza színháztermében de cember 8-án 18 órától mutatja be a zenés vígjátékot.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában