koncert

2019.12.12. 09:13

Segített a Cantarella

Újra jótékonysági koncertet adott a negyed évszázados múltra visszatekintő énekkar.

Fotó: BSZ

A település római katolikus templomában rendezték meg szombat este a megalakulásának 25 éves jubileumát ünneplő Cantarella Kamarakórus karácsonyi hangversenyét, írja a nagykallo.hu. A koncertet minden évben egy karitatív céllal rendezik meg, idén a Sántha Kálmán Pszichiátriai Szakkórház Alkony-Ébredés Alapítványának gyűjtöttek adományokat.

Az alapítvány célja többek között az ápolást, gondozást igénylő idősek támogatása, illetve a pszichiátriai betegek rehabilitációjának elősegítése és a segítők kiégésének megakadályozása.

Karácsonyi dallamok

A Cantarella Kamarakórust 1993 novemberében alapították a Nagykállói Brunszvik Teréz Óvoda óvónői többek között azzal a céllal, hogy hangversenyeikkel fejleszthessék a 3–7 éves korosztály zenei nevelését. A kórus az azóta eltelt negyed évszázad alatt helyi pedagógusokkal, valamint főiskolai és gimnáziumi tanulókkal egészült ki, rendszeres szereplői a nagykállói kulturális életnek.

Karácsonyi jótékonysági hangversenyeiken minden évben egy-egy vendég előadó is emeli a műsor színvonalát, idén Kató Antal vezényletével az ibrányi Laudamus Református Énekkar csatlakozott a műsorhoz. A rendezvényen Horváth Tibor polgármester és Ruszki Gábor római katolikus plébános köszöntötte a résztvevőket.

A Cantarella ünnepi műsorában többek között felcsendült Benjamin Britten Tiszta szívű gyermeke, Giulio Caccini Ave Mariája, illetve a Pásztorok, pásztorok kezdetű egyházi népének és a Csendes éj című, klasszikus karácsonyi dal. A kórust Jeneyné Právicz Julianna kísérte zongorán.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában