Országos összefogás

2020.02.18. 14:45

Elfelejtett gyerekeken segítenek

Országos karitatív akcióhoz csatlakoztak a nyíregyháziak.

Néptáncfoglalkozáson gyűjtöttek adományokat

Fotó: Dodó Ferenc

Jótékonysági táncházba várták a 3 év feletti gyerekeket hétfő délután a Kölyökvárban, a foglalkozást néptáncoktatók vezették.

Országos összefogás

Az adománygyűjtést Balatoni Katalin, az Így tedd rá! kidolgozója kezdeményezte. A módszernek Kárpátalján is van oktatója – ő hívta fel a vezető figyelmét a Kárpátaljai Elfelejtett Gyermekek munkájára –, most az Így tedd rá! csoportok országszerte a szervezet megsegítésére gyűjtenek.

– Nyíregyházán öt éve működik az Így tedd rá!, a Szabolcs Néptáncegyüttes Apróka csoportjának tagjai is ezzel a módszerrel tanulnak táncolni – mondta el Balasáné Sebestyén Mónika. – Fontos, hogy a gyerekek ne monoton módon sajátítsák el a lépéseket, hanem színes eszközökkel, élmények útján. Az ország számos településén működnek tánccsoportok, amelyek bekapcsolódtak az akcióba, az adományokat pedig a jövő heti Pedagógus Expón adják át. A kárpátaljai szervezet olyan nehéz sorsú gyermekeket támogat, akik szerény anyagi körülmények között élő családból származnak, és szüleik „ott felejtették” őket a kórházban. Az adományokból konduktorok, gyógypedagógusok látogatását finanszíroznák.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában