Nyíregyháza

2020.04.24. 13:33

„Úristen! Ez egy nagy kincs!” – Így zúzott a Kispál és a Borz 29 éve a Sóstói Múzeumfaluban!

Huszonkilenc évvel ezelőtti koncertfelvételt töltött fel a zenekar.

Forrás: illusztráció

Három nap alatt több mint 25 ezren tekintették meg a legnagyobb videómegosztón a Kispál és a Borz 1991. augusztus 18-ai nyíregyházi koncertjét. Az akkor még kevésbé ismert együttes az EFOTT-on lépett fel a Sóstói Múzeumfaluban. A fesztivál egybeesett egy különleges eseménnyel.

„A kisszínpadon lépett volna fel délután egytől a Kispál és a Borz mint az aznapi nyitózenekar. Nem így alakult. Éppen azon a napon látogatott II. János Pál pápa a közeli Máriapócsra, ezért országos lezárások voltak, a fellépők is össze-vissza érkeztek meg a fesztiválra, amit időnként az eső is megzavart. Lukácsot a Tankcsapdából konkrétan rázta is emiatt a mikrofon éneklés közben. A fellépők menetrendje totálisan felborult, de Kispálék – akiknek egy-két hónapon belül jelent meg az első lemezük, a Naphoz Holddal – végül estére befutottak, és ők zárták a kisszínpad programját olyan 11 körül” – írta a felvétel feltöltője, Pálinkás András, aki elárulta, hogy akkor az egyik technikust kérte fel a koncert hanganyagának megörökítésére. Most, a karanténkorszak idején digitalizálta, majd közkinccsé tette.

Rákenték az egészet

„Először is, elnézést kell kérnem a pápa nevében, hogy nem érkeztünk meg, ebben persze nemcsak ő a hibás, de rákenjük az egészet” – konferálta fel a Kispál és a Borzot Lovasi András, amikor az akkor még lemez nélküli (vagyis „lemeztelen”) együttes Nyíregyházán lépett fel. A dalok között szerepel többek között a Jönni fog egy lovas, a Kicsi csillag, a Forradalmár, a Lefekszem a hóba, a Húsrágó hídverő, A következő buszon, a Szőkített nő és a Naphoz holddal is.

Íme, néhány komment: „Nem vagyok két percnél sem, de futkos rajtam a hideg.”; „Úristen! Ez egy nagy kincs!”; „Bearanyozta a napot. Lovasi motyogásai különösen szerethetővé teszik.”

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában