A Vörös Postakocsi

2020.07.10. 07:17

Egymás munkáit értékelték a táborozók

Szabó T. Anna költővel és Dragomán György íróval is találkozhattak.A líra és próza szekciókat a folyóirat szerkesztői, Kulin Borbála és Kürti László vezette.

Fotó: Kürti László

Véget ért A Vörös Postakocsi harmadik tállyai alkotótábora, melynek résztvevői azok a megyebeli vagy megyéhez kötődő tehetséges fiatalok voltak, akik a folyóirat tavasszal meghirdetett pályázatán eredményesen szerepeltek.

A tábor és a műhelymunkák vezetői a folyóirat szerkesztői, Kulin Borbála és Kürti László voltak, az idei előadóvendégei pedig Szabó T. Anna József Attila-díjas költő és férje, Dragomán György író.

A fiatalok líra és próza szekcióban alkottak, és egymás munkáit értékelve születtek meg az eredmények. Előbbi nyertese Majláth Dániel, másodikja Majláth Ákos, harmadik helyezettje Rezes József lett, míg az utóbbiban az első díjat Pelyvás Gergő, a másodikat Magyar Boglárka, a harmadikat pedig Somos Zsuzsanna nyerte el.

A tábor Nyúl díját, amit az ugrásszerű fejlődést mutató táborozó vihet haza, Haller Zsanett kapta, Papp Gréta pedig különdíjas lett.

Az alkotótáborban született művekkel és a fiatalokkal A Vörös Postakocsi őszi lapszámában ismerkedhet meg a közönség. A táborról készült naplóbeszámolókat hamarosan közzéteszik a szerkesztők a www.avorospostakocsi.hu oldalon.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában