István, a király

2020.07.02. 10:58

Közös darabban játszanak

Nagy Szilárd és Ragány Misa bejárják a megyét az István, a királlyal.

Nagy Szilárd és Ragány Misa egy új saját számmal is készül

Fotó: @csanyipisti

Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben több helyszínen is láthatja majd a közönség a legendás rock­operát: a nyitó előadásokra augusztus 7-én és 8-án, Kisvárdán várják az érdeklődőket, majd többek között 18-án Nyíradonyban, 20-án Ibrányban, valamint 23-án Újfehértón is színpadra állítják a produkciót. Nagy Szilárdnak nem ismeretlen a feladat, hiszen évek óta rendszeresen szerepel az István, a királyban: például tavaly egy tiszalöki előadáson játszotta Koppányt.

– Varga Miklós, Koroknai Árpád, Ragány Misa, Réti Zsazsa és jómagam játsszuk a főszerepeket. A terveink szerint az előadások végén, a Himnusz után előadjuk az Európát is, sőt: addigra megjelenik Misával az első saját dalunk, és valószínűleg azt is hallhatja majd tőlünk a közönség – mondta el lapunknak Nagy Szilárd. A Ragány Misával közösen énekelt Európa-feldolgozásuk a megjelenés óta eltelt három hónap alatt már bőven túllépte a hárommilliós nézettséget a legnépszerűbb videómegosztó portálon, és a dal angol feldolgozására is már több mint félmillióan kattintottak.

Az István, a királyt a Móricz Zsigmond Színház közelmúltban nívódíjjal jutalmazott színművésze, Puskás Tivadar rendezésében láthatják az érdeklődők. Az előadásokon a kisvárdai DoktoRock Színtársulat színészeit és táncosait egészítik ki a főszereplőket alakító művészek.

Folytatják a produkciót

– Jövőre sokkal több helyszínre szeretnénk eljutni ezzel az előadással. Már az idén is egy nagyobb, 25–30 állomásos turnét terveztünk, már az ország számos pontjára megszerveztük a fellépéseket, de a koronavírus közbeszólt. A legtöbb település elhalasztotta a rendezvényt 2021-re, így a nyárra csak néhány alkalom maradt. A következő évben azonban reményeink szerint ugyanezzel a csapattal folytatjuk – tette hozzá az énekes.

Nagy Szilárd a rockoperában Koppányt alakítja, de a nyár folyamán – a megyében is látható előadásoktól függetlenül – ugyanennek a darabnak egy másik szerepében is színpadra lép: augusztus 20-án a Budai Szabadtéri Színház gálaelőadásán Istvánként énekel majd. Ezen a koncertváltozaton Ragány Misa is fellép Laborc szerepében, illetve Mészáros Árpád Zsolt Koppányként ragad mikrofont.

NA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában