Képmás zenekar

2020.12.28. 08:07

Stúdióminőségben hallható Az ősi jóslat

A Képmás zenekar egyik kedvenc ünnepi dalát rögzítette a hallgatóságnak.

VNA

A Képmás tagjai a stúdióban Bodnár Tiborral

Forrás: A zenekar archívuma

Decemberben számos előadóművész készül hagyományos ünnepi műsorral, a koronavírus-járvány miatt azonban a karácsonyi és újévi koncerteket is nélkülöznie kell a közönségnek – legalábbis a megszokott formában. S. Sourire karácsonyi dala, Az ősi jóslat – amelynek a szövegét Kerekes Károly fordította – állandó része a nyíregyházi Képmás zenekar karácsonyi repertoárjának. A formáció tagjai úgy döntöttek, hogy ha idén személyesen nem találkozhatnak a hallgatósággal, virtuálisan mutatják be a szerzeményt.

Irány a stúdió

– Nemrégiben Tiszaújvárosban, Bodnár „T-Boy” Tibor barátunk High-End music­room stúdiójában járt a csapat, hogy ha már koncertek és a megszokott pásztorjáték keretében nem, akkor az együttes közösségi oldalain megtalálható legyen a nóta stúdióverziója a közönség számára – mondta el lapunknak Bolega László, a zenekar vezetője. Az együttes a fennállása óta rendez koncertkörutat az adventi időszakban. Ilyenkor bejárják a régió óvodáit, iskoláit, előadótermeit és templomait, majd Nyíregyházán a Magyarok Nagyasszonya társszékesegyház hittanos gyermekeivel közösen bemutatott misztériumjátékkal is színpadra lépnek. – Ennek a fináléja Az ősi jóslat című dal, amellyel jómagam hittanosként 1998-ban, Tiszavasváriban, szenteste az éjféli szentmise előtt bemutatott pásztorjáték előkészületein találkoztam először. A plébános atya Maga László tanította nekem ezt az éneket, ami azóta is része minden karácsonyomnak, és amelyet a csapatunkkal újrahangszerelt formában eljátszunk az esztendő ezen ünnepi szakaszában – tette hozzá Bolega László. A Képmás zenekar a koncertmentes időszakban sem tétlenkedik: műhelymunkákkal, stúdiózással készül a következő évre.

VNA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában