Bencs SzalON

2021.01.17. 08:37

Online szalonbeszélgetések a villában

Színészek, színházi alkotók, a kulturális élet véleményformáló szakemberei lesznek a műsor vendégei.

KM

20200214 Nyíregyháza fotó: Dodó Ferenc DF Kelet-Magyarország Bencs villa Többszemközt műsor. képen: Kálid Artur színész

Forrás: Dodó Ferenc

Fotó: DODÓ FERENC

A Móricz Zsigmond Színház 2020 novembere óta immár több tízezer epizódmegtekintést elért online programsorozatainak sikere a Móricz Online programcsalád meglévő műsorainak folytatására, illetve új internetes műsortípusok elindítására is ösztönözte az intézményt – tudatta lapunkkal a nyíregyházi társulat.

Gondolatébresztő eszmecsere

A Móricz-(F)Actor és a Móricz Anno mellett a nyíregyházi teátrum még januárban egy vadonatúj beszélgetős műsor elindítására vállalkozott a Nyíregyházi Televízióval együttműködésben: a Bencs SzalON című online mini talkshow a festői szépségű Bencs-villa kapuit immár virtuálisan is kitárja, hogy kulturális programjainak hangulatából a szélesebb nyilvánosság számára is sokszínű ízelítőt biztosítson.

A 2018-ban kívül-belül megújult villa – mely a huszadik század első felében dr. Bencs Kálmán, Nyíregyháza egykori polgármesterének és családjának lakhelye volt – jelenleg történelmi kávézóként, kiállítótérként és rendezvényhelyszínként működik, és az év folyamán népszerű művészeti programokat, köztük irodalmi felolvasóesteket, szalonbeszélgetéseket, illetve koncerteket és kiállításokat is kínál a kultúra szerelmeseinek.

A villa nagyterméből minden héten kedden 20 órakor jelentkező Bencs SzalON című műsor küldetése, hogy tematikus epizódjaiban a Móricz Zsigmond Színház alkotói és színművészei, valamint a nyíregyházi kulturális élet véleményformáló szakemberei közvetlen hangú, gondolatébresztő eszmecserék során vallhassanak magukról, hivatásukról, illetve a társadalom, a művészetek, azaz tágabb értelemben a kultúra jelenlegi helyzetéről, mindezekkel a villa nagy sikerű élő szalonbeszélgetéseinek atmoszféráját is az érdeklődők otthonaiba varázsolva. A Bencs SzalON házigazdái: Körtvélyfáy Eszter, Horváth Viktor és Kováts Dénes.

Egy finom tea, kávé mellett

Az epizódok péntekenként a Nyíregyházi Televízióban, majd az adások után a Móricz Zsigmond Színház és a Bencs-villa YouTube-csatornáin is visszanézhetők lesznek otthonunk kényelméből egy finom kávé, tea mellett. A Bencs SzalON legelső adását január 19-én, kedd este 8 órakor a teátrum és a villa Face­book-oldalain tekinthetik meg az érdeklődők. KM

Borítókép: Kálid Artúr színművész tavaly februárban volt a villa vendége | Fotó: Dodó Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában