In memoriam

2021.01.25. 16:10

Örömforrásnak tekintette a tanítást

Intézményvezető-helyettesét gyászolja az iskola.

A Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola dolgozói és tanulói nevében: Szabó Zoltán intézményvezető

Mindannyiunk életében bekövetkezik, hogy elvesztünk valakit, aki fontos nekünk, és ilyenkor nehéz kapaszkodót találni. A Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola dolgozói és diákjai is átélték ezt a szívszorító érzést, amikor január 5-én elhunyt Tajdi Éva Anna, iskolánk matematika–kémia szakos tanárnője, felsős intézményvezető-helyettes. Az egész életére kiható útmutató példákat a családjától kapta. Szakmai tudásával, emberségével, segítőkészségével tiszteletet és elismerést vívott ki a tanulók, a szülők és a kollégák körében. Kitűnő pedagógiai érzékkel nevelte, formálta, oktatta a tanulóifjúságot, felkarolta a lassabban haladókat, gondozta a tehetséges gyerekeket. Több éven keresztül szaktanácsadóként segítette térségünk pedagógusainak munkáját, szakmaisága folyamatos önképzéssel párosult.

Tajdi Éva Anna
Fotó: Iskola

Alázat, elhivatottság

Az utóbbi tíz évben intézményvezető-helyettesként koordinálta a felsős munkaközösségek munkáját, szeretett iskolája jó hírnevének öregbítésén dolgozott. Elhivatottsága, alázatossága példaértékű volt. Olyan ember volt, aki nem csupán hivatásnak, hanem az élet örömforrásának tekintette pedagógiai tevékenységét. Munkáját iskolai és városi szinten is elismerték. Negyven év tanítás után az idén készült nyugdíjba, hogy több időt tölthessen szeretett családjával – sajnos a sors felülírta ezt a kívánságát. Soha nem felejtjük megnyugtató hangját, ismerős mozdulatait, mosolyát, kedves lényét.

- A Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola dolgozói és tanulói nevében: Szabó Zoltán intézményvezető -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában