nekrológ

2021.02.01. 10:04

„Nyugodj békében!” – Pár hete volt 100 éves, akkor ezt válaszolta a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka

Pár hete volt 100 éves, nemrégiben köszöntötték a Vécsey úti idősek klubjában, és akkor Salga Miklós bácsi a hosszú élet titkaként a „nem szabad meghalni” választ adta.

Dombóvári István

Elismerés dr. Kovács Ferenc polgármestertől

Forrás: Archív / nyiregyhaza.hu

Nem akárki volt Miklós bácsi, még önéletrajzi könyvet is írt, melyben dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő jegyezte az előszót. Miklós bácsi első felesége annak a Barankovics Istvánnak volt a húga, aki 1947–49 között a Demokratikus Néppárt titkára tisztséget töltötte be, büszke is volt erre Miklós bácsi.

Boldog vagyok, hogy nekem megadatott, hogy 28 éve ismerhettem őt. Sokat járt velünk kirándulni a klubból. Huszonöt évvel ezelőtt tettem neki egy könnyelmű ígéretet, amit sajnos nem tudtam teljesíteni. Őt akkor egy torockói kiránduláson, a szállodában felköszöntöttük, mert akkoriban töltötte be a 80. évét. Mondtam neki, hogy ha százéves lesz, kihívom a televíziósokat, mert dupla ünnep lesz, hiszen én pont a 85-öt taposom, és ez sem semmi. Ezt az ígéretemet felülírta a vírushelyzet, de abban bíztam, hogy tavasszal majd ezt bepótolhatom. Miklós bácsi, ne haragudj ezért! Emlékedet én és az idősek klubjában a többiek is örökre megőrizzük, a kiránduló társaid pedig a Facebook – Örök Erdély csoportban búcsúznak tőled.

Nyugodj békében!

- Dombóvári István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában