nekrológ

2021.02.01. 10:04

„Nyugodj békében!” – Pár hete volt 100 éves, akkor ezt válaszolta a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka

Pár hete volt 100 éves, nemrégiben köszöntötték a Vécsey úti idősek klubjában, és akkor Salga Miklós bácsi a hosszú élet titkaként a „nem szabad meghalni” választ adta.

Dombóvári István

Nem akárki volt Miklós bácsi, még önéletrajzi könyvet is írt, melyben dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő jegyezte az előszót. Miklós bácsi első felesége annak a Barankovics Istvánnak volt a húga, aki 1947–49 között a Demokratikus Néppárt titkára tisztséget töltötte be, büszke is volt erre Miklós bácsi.

Boldog vagyok, hogy nekem megadatott, hogy 28 éve ismerhettem őt. Sokat járt velünk kirándulni a klubból. Huszonöt évvel ezelőtt tettem neki egy könnyelmű ígéretet, amit sajnos nem tudtam teljesíteni. Őt akkor egy torockói kiránduláson, a szállodában felköszöntöttük, mert akkoriban töltötte be a 80. évét. Mondtam neki, hogy ha százéves lesz, kihívom a televíziósokat, mert dupla ünnep lesz, hiszen én pont a 85-öt taposom, és ez sem semmi. Ezt az ígéretemet felülírta a vírushelyzet, de abban bíztam, hogy tavasszal majd ezt bepótolhatom. Miklós bácsi, ne haragudj ezért! Emlékedet én és az idősek klubjában a többiek is örökre megőrizzük, a kiránduló társaid pedig a Facebook – Örök Erdély csoportban búcsúznak tőled.

Nyugodj békében!

- Dombóvári István -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában